Selamın Aleyküm
Arkadaşlar İsmail Kazdal Hoca'nın kişisel web sitesi açılmıştır. Buradan İsmail Kazdal'a sorularınızı yöneltebilir onunla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Üstad'la bizzat çalışmış, onunla zaman geçirmiş birine Üstad hakkında bilmediklerinizi de bu siteden iletebilirsiniz diye düşünüyorum.
İnşallah reklama girmiyordur.
http://www.ismailkazdal.org
Teşekkür ederiz, siteyi inceleyelim, İsmail Kazdal'ı tanıyalım, fikirlerini öğrenelim.
(Ali topu tut, Emel eve gel kıvamında bir cümle oldu sanki :))
Siteyi biraz inceledim, Biyografi kısmında yazılanlardan anlaşılıyor ki, İsmail Kazdal da reformcuları destekleyen biri. Bu durumda Üstad'a bakışı da sağlıklı olamayacaktır. Çünkü Üstad, reformcuları net olarak tenkid eder. Biyografide diyor ki:
"1965-1968 yılları arasında ilk kez Seyyid Kutub, (ö.1966) Hasan el-Benna,(ö.1949) Mevdudi’den(ö.1979) çeviriler yayınlanmaya başlar.
Kazdal sonraki Yıllar’da İhya Yayınlar’ını yönetti. İbn-i Teymiyye’ nin Kulluk Adlı Kitab’ını yayınladı."
Selametle kardeş...
Bu yazdığın şey "1965-1968 yılları arasında ilk kez Seyyid Kutub, (ö.1966) Hasan el-Benna,(ö.1949) Mevdudi’den(ö.1979) çeviriler yayınlanmaya başlar." Türkiye'de İslam adına yapılmış önemli bir çalışmadır. Bu alimlerin kitaplarını bizle buluşturduğu için teşekkür etmemiz gerekir bence böyle kesip atmak yanlış.
Kardeş, o çalışmalar sizin için önemli olabilir ama benim için önemli değil, çünkü bu insanları alim olarak kabul etmiyorum. İmam-ı Rabbani Hazretleri'nin Mektubat'ının çevrilmesi çok daha önemli bir çalışmadır. Tavsiye ederim.
Selametle.