Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

Mücahideokur

Üye
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mücahideokur


  1. devlet laik olabilir, fakat fertler laik olamaz. Çünkü bir fert söz gelimi "Ben Müslüman değilim." veya "Filan dinden değilim." dediği zaman, "Ben dinsizim." demek istemiş olacaktır. Bireyler, din-dinsizlik perspektifinde tarafsız olamazlar. Dini olmayanın yeri dinsizliktir. Mantık açısından bunun başka izahı yoktur. Oysa, küfre razı olmak küfrün ta kendisidir.

     

    Demek ki, fertler laik olamazlar. Ya dinsiz veya dindar olurlar. Ancak bazen az da olsa, devletin laiklik ilkesine taraftar olduğunu ifade etmek için "ben laikim" diyenler de çıkıyor. Yoksa, bizzat bir birey olarak kendilerini hem bir dine bağlı hem de laik olarak görenlerin bu tavırlarını cehaletlerine vermek gerekir.


  2. malesef halis niyetle bile yola çıkmıyorlar. çünkü işin kendisi halis değil. bu dizileri ya da filmleri yapanların bir anlam/sahicilik/öğreticilik kaygısı güttükleri yok ki. her şeyin pazarlamaya tabi olduğu bir ortamda, neyin ne kadar edebileceğini pazarlamacılar değil, tüketiciler belirliyor. (iktisatçı ya da ekonomist falan değilim)

     

    izleniyor, rağbet görüyor, ilgi duyuluyor ki adamlar bunu pazarlıyor. kendi sesimiz, soluğumuz, rengimiz yok. maruz kaldığımız ve bırakıldığımız bir hayata direnmekle geçiyor hayatımız. bugün amerika denilen yutturmacayı hollywood kazıdı zihinlere. öyle bir şey yaptılar ki; en iyisi, en güzeli, en muhteşemi, en yaşanılacak olan yeri, en yenilmezi, en zekisi amerika ve amerikalılardır dedirttiler çoğu insana.

     

    birde kadın meselesi... sezai karakoç'un şu sözü her şeyi özetliyor aslında: "kadının üstün olduğu ama mutlu olmadığı günlere eriştim, bunu bana öğretmediniz. güya kadınların üstün, çok değerli, baştacı gibi yutturulduğu ama onları bir eşya gibi görerek "mutsuz" kıldıkları çağdayız.

     

    Topuklu ayakkabı ile yükselenle imanıyla takvasıyla edebiyle inceliğiyle meleklerin kanatlarında arşa yükselen bir olur mu hiç?

     

    Kadını göz hapsine tutarak mı özgürleştireceklermiş...Kadını bir et olarak mı görüp değerlendireceklermiş...Bıraksınlar bu hezeyanları.


  3. Diriliş ve Kuddul Amare dizisini çekenler bişe bilmiyorlarsa açıp baksınlar Barboros hayrettin paşanın gazavatı hayriye kitabına. Papazlar yenildikçe kilisede putlarına sövermiş . Kendi hiristiyan liderlerinin yüzüne gözüne sövermişler. bu sahneleri gösterin...

    Tutmuşlar içimizde hain varmış , o hain bu hain bilmem ne. O zamanda Türklerin içinde hain main yok yalan hepsi. Hain olsa zaten zafer olmaz. Birbirini satan şerefsiz namussuz hep Hıristiyanların içindeymiş o zamanlar.

     

    Gittim twitter de yalvardım Diriliş filmini çekenlere , yatak odası sahnesi çekmeyin ayıptır namahremdir ,ecdadın namahremini resmetmeyin. Adamlar sapık diye bana saldırdı. Bana inat her bölümde mutlaka gecelikleriyle bir şekilde çıkıyorlar sahneye. Yok halime Sultanın saçını tarıyor yatakta yok sırt sırta vermiş yatıyorlar. Bana diyorlar sen seyretme sen sapıksın....

    İnsaf ya...

     

    Payitaht Abdülhamit'de sınırları aşmaya başladı.Büyük bir heyecanla masum bir gururla izlemeye başladığım sözde Abdülhamit'i anlatan dizi kız erkek ilişkilerine de yer vermeye başladı.

     

    Sonra yok efensim şöyle yok efendim böyle.Bir de izleyici toplasın diye çekici kadın koyuyorlar tamam..Halis niyetle çıktıkları yol kötüye gidiyor..

    • Like 1
×
×
  • Create New...