Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]

kasvetli

Üye
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kasvetli


  1. Proje güzel lakin cumhuriyet tarihinin en büyük projesi değil cumhuriyet tarihinin en büyük abartısı. amerikanın 20 sene önce yapmış olduğu denizaltı hiç bir yakıt ikmalı olmadan hala denizde enerji kaynağıda yumruk kadar uranyum ... bu arada elektrik bir kaç seneye kadar özelleştirilecek. özel firmalar elektrik üretecek tedaş aracılı ile satacak ... http://www.cerean.com.tr/ örnek olarak hüseyin özyeğinin sahibi olduğu firma .


  2. Tasavvufta bir istiğrak anı vardır ki , orda her söz manaya bir ihanettir.Bütün manaların bittiği serhadlerin tükendiği , her şeyin sona erdiği , kemmiyetin diz üstü oturduğu yerde bir keyfiyet aleminin başında sükût , kainattın ve fezanın dolu olduğu bu sükût ki ; aslında en büyük çığlıktan daha büyük bir çığlık;.Yansın nesi varsa kainatın ; lakin şu derin sükût dinsin......

    Üstaddan


  3. Bilgilendirmeleriniz için Allah razı olsun gerçekten inanılır gibi değil, öncelikle Üstad'ın ruhuna Allah (c.c.) den rahmet diliyorum , Üstad hakkında yapılan bütün çirkin yorumları okudum önce sinirlendim sonra da bunların bu milletin muzahrafatları olduğu kanısına vardım, başka ne olabilir ki , onlar için dua ediyorum inşallah biz cübbe giyemiyoruz mevla onlara cübbe giymeyi nasip etsin, biz sakal bırakamıyoruz mevla onlara sakal bırakmayı nasip etsin , biz yerimizde oturmaktan başka bir işe yaramıyoruz onlar öyle bir imana gelsinlerki içlerinde ki aşk kaplerini öyle bir yaksın ki sokak sokak mahalle mahalle gezip islamı tebliğ ile uğraşsınlar.


  4. Gençler , hakiki gençler!.. Bu adam yolunuza fedadır.Eğer yetişmenizde ;çeyrek çeyrek asırdırzift çektikleri ,zulmet sıvadıkları ruhunuzun nesçlerini aralayıp mukaddes kıvılcımın girmesine yol hazırlama işinde de küçük bir emeğim varsa , bunu ebediyet tapusu kadar kıymetli sayarım.Bu adam yolunuza fedadır;ve siz mevcut oldukça bu topraklarda yaşanmaya değer bir hayat açılmasına ümitle bakılabilir.Gerisi hep kolay ,hep basit...Hapis ,işkence ,ölüm ,açlık sefalaet ,hakaret ...Hepsine dayanılabilir.

    Başı boş bir serçe ağzından rastgele düşmüş bir tohumun bile kaybolmasına meydan vermeyen Allah'ım , bu gençlerin,böyle gençlerin büyük hasad gününe beni yetiştirsin !.....

     

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

     

    Bizde hapishane, hiç bir suçun ıstırap ve intibah yatağı değil, her suçun tam teşekkül ve tekemmül akademisidir.O bir yılanlı kuyudur;ve bekçileri, içine değil yanlız kapağına hakimdir.Herkesi, her nevi insanı, kuyunun kapağını aralayıp buraya atarlar.Atılan, ister tırtıl veya solucan olsun...Ya kuyunun dibinde yılanlaşacak yahut yılanlara gıda olacaktır.

     

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Zamanı öldürken, arada bir Gel! dediğimiz halde gelmeyen fikirle,zaman bizi öldürmeye başlayınca Git! dediğimiz halde gitmeyen fikir...İşte ruh sıhhati, bunların ikisi arasında olsa gerek...Gel! deninde gelen ve Git! denince giden fikirlerin sahibi, Allah' a sükretsin..

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

×
×
  • Create New...