Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kurşunkalem

Helakvari Fırtına Sonrası...

Recommended Posts

Elbette ki bu helak,Nuh tufanı,Lut kavmi’nin helakı niteliğinde değil,öyle olmasından da Allah’a sığınırım..

Koca İstanbul da bir fırtına koptu ki müthiş bir şaşkınlık…

Helak olan kavimler geldi aklıma,,bir anda yok olup giden, ibret levhalarını günümüze taşıyan ,inançsız toplumların uğradığı helak olmuş kavimler.

‘’Ne oldu’’ dedim kendi kendime, ne oldu da koca İstanbul, gözbebeği İstanbul ,helakvari bir fırtınada kaosa döndü sadece bir gecede?...

Aklın alamayacağı gözlere sığmayan bir girdap…

Ürktüm,görüntüler de İzlediğim, yayınlarda mahvolmuş alanları izlediğimde,tıpkı bir deprem sonrasını anlatıyordu gördüklerim..Ve fırsatçı insanların vahim görüntüleri..

İnsanoğlu kendini ne kadar kibirle yürütse de dünya üzerinde, bir anda nelere düçar oluyor…

Altyapıların olumsuzluğu mu desek bu hicrana sebep,yoksa mübarek ramazan ayında ellerinde saygısızca taşınan sigara, yemek vs. gibi saygısızlığın neticesinde Allah’u telanın verdiği ufak bir uyarı mı diye nitelesek bilemedim…

İnsanoğlu aciz,hiç ne olacağız,nerden geldik,nereye gideceğiz soruları hakim değil beynimize. Günah keçisi aranmak da şu an köşe bucak... Sadece bir anda nasıl olurda bu hale gelebilir diye düşünürken koca metropol, Allah bilir ,İsrafil (a.s) sura nefesini verdiğinde ki halimiz ne olur düşüncesi bile uykusuz gecelere meftun..

Allah bu felaket de,vefat eden din kardeşlerimize rahmet eylesin.

Dualarımdır ki Allah beterinden saklasın cümlemizi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

amin arkadaşım. acayip işya.... felaket hadisenin aşandığı yer şurada burnumuzun dibinde, şaka gibi sanki.

vefat edenlere Rabbimden rahmet diliyorum.

ALLAH BU TÜR FELAKETLERİN BETERİNDEN KORUSUN HEPİMİZİ. İBRET ALARAK ONA DAHA FAZLA YÖNELMEYİ VE GAFLET UYKUMUZDAN UYANMAYI NASİP ETSİN.

Rabbim en doğrusunu bilir. ama ben kanaatimce oruçlu olanlar işi yırtmıştır Allahın izniyle diye düşünüyorum.ötekiler içinse günahlarına kefaret olmuştur inşallah çektikleri sıkıntılar

 

insanların birçoğu haşa Allahtan korkmayarak hayvanlar gibi ulu orta yemek yerken . kadın erkek uluorta sigara içerken. meyhaneler hala hayvandanda aşağı insanlarla dolarken!!!

 

sen Rabbimin bana emridir diyerek oruç tutacaksın. geceden beri ağzına tek bir lokma koymayacaksın . sonrada boğazına kadar çamur dolarak öleceksin.!

RABBİM ADALETLİLERİN EN ADALETLİSİDİR ŞÜPHESİZ.

bu şekilde ahirete intikalin etmenin mükafatını bi düşünsenize

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valla ben günah keçisi arama derdinde değilim ama ortada bir yanlış varsa da bu yanlışı yapanlar bütün adilik ve rezillikleri ile gözler önüne serilmelidir. Bu işin baş mes'ulleri o dere yataklarını bir şekilde doldurup da imara açan ve hatta üzerinden ana arter dahi geçirebilen ileri zekalı yöneticilerdir. Sen dere yatağını imara aç, gariban vatandaşa yapı izni ver, yatırımcıya fabrika açtır, utanmadan çekinmeden otobanlar, mağazalar, bilmem neler inşa ettir ondan sonra da sel bastı... Basar tabi!.. sen derenin yatağında işgalci konumuna düşersen, suların tabii akışının önüne yarım aklınla set çekmeye kalkarsan, vadileri harfiyatla doldurma denyoluğuna kalkışırsan sel de basar, çığ da düşer, heyelan da olur. Kimse kusura bakmasın arkadaş, bu facianın ana müsebbibleri, tekrar ediyorum, oraları yaşam alanı haline getiren betbahtlardır ki bu meşhumların başında bedrettin dalamayan isimli sabık belediyeci vardır. Maksadım burada bir siyasi polemik havası oluşturmak değil, kimse bu yazıdan kendi siyasi görüşü minvalinde tartışmaya konu edilecek argümanlar devşirmeye kalkmasın. Gayem; sadece ve sadece bu ülkeye kimin hakkıyla hizmet ettiğini ve kimin de şahsi menfaatlari uğrunda toplu cenazelerin gizli ve yegane kaatilleri olduklarını göstermektir. Dere ıslah çalışmalarının önüne geçmek isteyen ve mevcut belediyelerin çalışmalarına mani olan chp li belediyeciler ve hukuk adamlarının da bu üzücü hadisedeki payları yadsınamayacak çapta büyüktür. Sanırım yakın zamanda chp lilerin belediyenin ıslah çalışmalarını nasıl engellediği unutulmamıştır. Ev yıkma olayları da işin başka boyutu. Yıkınca yıktı, yıkmayınca da yıkmadı oluyo. Ne yapsın belediye!

 

 

Altyapı yetersiz hikayeleri doğru değildir. O denli büyük ve merkezi konumu olan mekanlarda altyapı yetersizliğinden bahsetmek hatalı olur. Bir bölgeye yeteri kadar altyapı yatırımı yapılır, azı zarar olduğu gibi fazlası da zarardır. Ama sen kalkıp bir vadiyi yerleşime açarsan orada yeterli bir altyapı tesis etmeye kalkışamazsın, çünkü o mevkinin ihtiyacını tahsis etmek veya bunu öngörmek muhaldir. Ve asla o bölgeye her şart ve zamanda yetebilecek altyapıyı kuramazsın. Konuşunca olur bu sadece, icraate gelince iş müphemleşir.

 

Bu faciada hayatını yitiren herkese Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Allah, vefat edenlerin taksiratlarını hasenata tebdil eylesin, mücrimleri de kahru perişan eylesin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...