Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
yunuscoskun

Şehadeti Ne Kadar Idrak Edebiliyoruz... ?

Recommended Posts

Asr-ı saadette her ev , bir kuran üniversitesi , her ana evladını doktor , mühendis , devlet reisi olarak değil , şehit olarak yetiştiriyor ve şehadet haberlerinden sonra ALLAH-Ü TEALA'ya hamd-ü senalar dökülüyor dudaklardan. İslam kısa zamanda dünyanın dört bir köşesini sarıyor. Anaların duaları şehitlik mertebesine erişmeleri için evlatlarının ardları sıra geliyor...Ve asırlar sonrası günümüzde şehadet , miting alanlarına dönüşen cenaze alanları , duaların döküldüğü dudakların lanet okuma , slogan atma görevini üstlendiği ahir zaman. Şükürler , hamd-ü senalar yok denecek kadar az , ayılıp bayılan aileler , isyan derecesine varan tepkiler , sonuç nedir ? İslam toplumu unutmuş şehadetin manasını sanki , yüce rabbimiz demiyor mu ? Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz , onlar diridirler siz bilmezsiniz... Ve Alemlerin sultanı HZ. Muhammed (sav) 'in en sevdiği amcası HZ: Hamza (ra) şehit değil miydi ? Haya ve edepte misalsiz çifte nur sahibi peygamber damadı HZ. osman (ra) şehit değilmiydi ? Adaletin bayraktarı büyük halife HZ. Ömer (ra) şehit değil miydi ? ya velilerin babası ehl-i beytin babası cennet delikanlıları HZ. Hasan ve Hüseyin (ra)'ın babaları peygamber damadı şehit değil miydi ? Peygamberin güzel torunları Şehit değil miydi ? Ey şehit oğlu şehit sen onların komşususun artık ey analar ey babalar bu büyüklerin komşuları olan evlatlarınız için hala daha slogan mı atacaksınız , hala daha lanet mi okuyacaksınız birilerine , ne kadar az şükrediyorsunuz... rabbinize ne kadar az şükrediyorsunuz...

 

 

Yunus COŞKUN

Share this post


Link to post
Share on other sites

hangi hareketlerini yaşatabiliyoruz ki.

o zaman camiye gitmeyenin münafıklığından şüphe ediliyordu.camilerimize bir bakın.güya imam olacak öğrenciiler (imanlarını kurtarmak için) cumaya 3 haftada bir geliyor.Dahilerimiz(!) ALLAH'ı kandırmaya çalışıyor

 

meseleye gelirsek biz şehit ailelerimizin asrı saadettekilere benzemediğinden şikayet ediyoruz.bir an düşünsek acaba şehitlerimiz asrı saadettekilere benziyor mu.onlardaki ruha sahip mi.

 

insan hep zamanının kötülüğünden zamanındaki kötülüklerden şikayet eder.anlayamaz ki ALLAh adildir adaletle hükmeder.

 

şimdi soracaksınız bu da ne daemek ne alaka diye.cevap verelim.

 

 

zamanımızın böyle olması bize zulum değil adalettir."nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz" esasta ilahi adaletten bahseder.hükümetlerden krallardan valilerden değil.ALLAH bizi bizim gibilere layık bir zamanda yaratmış.

 

kısaca tek sorunumuz şehit cenazelerinde yaşanan şeyler değil.tek idrak edemediğimiz de şehadet değil.biz daha islamın ne müslümanın kim olduğunu idrak edememişken şehadetin ne olduğunu idrak edemeyişimizden şikayet edersek komik bir duruma düşeriz.

 

hele bir islamın ne olduğunu öğrenelim.

şehadeti de öğreniriz inşallah.

 

herşey sırayla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tespitin mükemmel yunus kardeşim.Evet şehadeti kendi inançlarımız uğrunda değilde,zamanın doğruları(!)uğrunda bertaraf etmemiz bizi teslimiyet olan şehadetten ne kadar uzaklaştırdığını görüyoruz.

 

Şehadeti idrak edebilmek duasıyla inşallah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...