Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kureyşi

Tesettür-kadın Hakları

Recommended Posts

Tesettür kadın hakları ihlaline sebep mi?

 

Aklımın her atomunu şahit kılacak kadar itiraf etmeliyim ki evet. Kadını kafesten, kafeslemek için çıkardılar. Osman Yüksel Serdengeçti'nin tabiri, tarihin her döneminden, günümüz manzarasına bakıldığında sahibini haklı kılmaktadır.

 

Erkek hegemonyasının hakim olduğu güruhlarda; kadın tesettüre riayet edemez. Zira; kadının tesettüre uyması, erkek toplumunun aleni kadın ihtiyacını örseler. İslam ahlakından uzak hiç bir erkek bunu istemez. İdraki; sonsuz özgürlük palavrası ile, hücre zarındaki porlar kadar küçültülen kadın da buna karşı gelemez.

 

Ahmaklıkta, sidik yarıştıran kadınlarda; sonsuzluk içinde sınırlı kalmayı tercih ederek, erkeklerinin nefsi azgınlıklarını tatmin yolunda çağdaşlıkla çalışırlar.                                                                                 Allah'ın sınırlarında sonsuzluğu bulan kadını da; özgürleşemiyor, kadın haklarına düşman bir kadın yaftası ile medeniyetten aforoz ederler.

 

Ne yazık ki toplum, bugün medeniyete fikirsizlerin taassubu ile bakmakta. Bu yüzden, mini etek yanında, pardesü iğreti dururken; hakikat nazarının; 180'lik bir zaviye sonrasında olduğunu bilmek bizi ümitvar kılıyor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...