Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
Kalemdar

Bayramın Hatırlattıkları Ve Hatıralarımız

Recommended Posts

Kurban bayramının peygamberi bir gelenek ve dini bir vecibe olduğu malumunuzdur. Şüphesiz ki ilahi buyrukların, ibadetlerin ferdi ve içtimai planda birlik ve beraberliği kuvvetlendiren, dayanışma ve kaynaşma ruhunu geliştiren akraba ilişkilerini artıran bir fonksiyonu olduğu inkar götürmez bir gerçektir. Kurban bayramınında bu manada mühim faideleri olduğunu bilmekteyiz. Kimileri için sevinç, kimileri için teslimiyet ve kurbiyet kimileri içinde hüzün olabiliyor.Çocukluğumuzda harçlık biriktirmek için bereketli bir dönem :). Bayramlar zamana, zemine, şartlara ve kişiye göre farklılık arz ediyor.Kurban bayramı olunca hatıralarımız unutamıyacağımız anılarımız, yaşadığımız bir takım olaylar olabilir.

 

Bu bayramda kurbanı kesmek nasip oldu, kurbanı keserken Cenabı Allah'ın yaratma sanatını bizzat müşahede etmenin hayreti içerisindeydim. Aşama aşama organların fevkalede dizayn edilişini, kaburga ve kemik aksamlarının muazzam ölçülerde yerleştirilişine, diz kapaklarının ve eklemlerdeki mafsalların kusursuz ve pürüzsüz şekillerine, mafsalları birbirine bağlayan, sürtünmeyi sıfıra indirgeyen kaygan sıvının ve berabarinde bu sıvıyı düzenli salgılayan iliklerinde mükemmelliğine bizzat şahit oldum.Organlar arasındaki entegrasyon ve ahenk gören gözler için birer ibret levhası hükmündeydi.Bu bayram ekseriyetle bunları ve kurbanın hikmetlerini düşündüm.

 

Sizinde kurban bayramı hakkında hatırladıklarınız yahut hatıralarınız var ise paylaşmanız bu konuyu ziyadesi ile renklendirecektir.

Sizce eski bayramların tadı alınabiliyormu? Neden daha güzeldi eski bayramlar yakınmamızı, hayıflanmamızı gerektiren sebebler ne idi? Kurban size neyi çağrıştırır kurbanın sizdeki yeri nedir?

 

Bu vesile ile bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...