Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
erenler

Türk Ateistleri

Recommended Posts

TÜRK ATEİSTLERİ

 

*İdeolojileri yok. Savunacakları bir dünya görüşü kalmadığı için- Eskiden sosyalist veya komünist ideoloji taraftarı idiler - kendilerine " Sen eleştiri- yorum (Aslında iftira, çamur atma...!) getiriyorsun da acaba senin alternatifin ne? belki benim dünya görüşüm daha insancıl ve uygulanabilir, bir kıyaslayalım " deme şansımız kalmıyor. Karşı taraf rahatlıkla ve sınırsızca saldırırken biz sadece savunmada kalabiliyoruz karşımızdakinin fikri yok ki bir eleştiri de biz sunalım! Dolayısı ile eleştirilemez ama her şeyi eleştirebilme hakkını kendilerinde buluyorlar! Arada Kemalist veya hümanist sloganlar atarlar ama asıl gayeleri " hayatımı kafama göre yaşarım" mantalitesi kendilerine hakim olduğu için bu fikirlerindeki samimiyeti de yetersiz hatta iki yüzlü bulurum ben. Bir bakıyorsunuz daha 5 sene önce sosyalizmi temel alıp ona aykırı olduğunu iddia ettiği İslamî ekonomi ve sosyal hayatı eleştiren kişiler bugün kendilerini "Laik" olarak temelde nitelendirmektedirler. Böylece eksik- yanlış- eleştirilebilecek fikirlerden kurtulurlarken aynı zamanda İslam düşmanlığını başka kelime- ifadeleri kalkan olarak kullanarak devam ettirebilmektedirler.

 

 

*İnsan tanımları tamamen ütopik ve dar kalıptadır. İnsanın tanımı doğru yapılmazsa ilk düğmesi yanlış düğmelenen gömlek gibi devamı hep yanlış yapılan işlere döner olay. İnsanın doğru tanımı nedir peki? İnsan: Doğru da yapabilme ( Ki bunun sonucu meleklerden üstün olmaya dek gider ) kötülükte yapabilme ( Ki ucu aşağıların aşağısı, hayvandan da aşağı olmaya dek gider ) yeteneğine sahip, beden ( Et ve kemik ) ve ruh'tan oluşan maddi ve manevi iki yönü olan bir varlıktır.. Sadece bedene bakanlar insanı hayvanlar familyasına sokarlar. Ruhu inkar edenler psikolojik bir çok tedaviyi de engellemekte başta cinleri kabul etmeyen modern (!) bilim bedene bir takım ilaç- elektroşoklarla tedavi yapabileceğini zannetmektedir. Bedenin nefis kaynaklı olarak ifade ettiğimiz arzu ve istekleri vardır. Bu istekler "Mantıkî veya bilimsel" hiç bir eğitimle engellenmez isteklerdir ve daha çok insanı kötü- zararlı amaçlara yönelik insanı tahrik eder, insanı o yöne yönlendirir. Mesela en uzman doktor bile bakarsınız sigara içer. Halbuki biraz önce kanser olan hastasını muayene etmiştir.Bu çelişki işte insanı tanımada bizlere ipucu verir. Bilim, akıl sadece tek başına yetmez, ahlaki- manevi eğitim de insanın olgunlaşmasında temel şarttır. Ruh ilahi hediyedir ve insanı melekler seviyesine yükseltecek potansiyele sahiptir.Beden topraktan yaratılmıştır insanı daima aşağı, kötülüğe çeker.İnsan bu ikisinin toplamıdır ve bedeni ihtiyaçlarını ne kadar terbiye eder, ruhî karakterini ne kadar ön plana çıkarırsa o kadar insanı kamil olur, örnek önder kişilik ortaya çıkar. İşte ateist görüşün pratiğe dönüşen sistemlerin - Kapitalist veya komünist- insanları mutlu edememesinin, içki- intihar veya ilginçtir dini reddederken kendi ideolojilerine din imiş gibi bağlanmalarının temel sebebi de budur; İnsanı ilahi mesajlar eşliğinde tanımlayamamaları. Allah insanı yaratırken içine vicdan koymuş artı yüce bir varlığa inanma ona tapma özelliğini içine yerleştirmiştir. Ama manevi eğitimi ve ilahi kaynaklı ahlaki eğitimi reddeden görüşe sahip insanlar vicdanlarını susturan eylemler yaptıkça intihara veya daha da aşırı kötülüğe- Kur'anî ifadeler ile :Esfel, ezal- saparken Allah'ı reddettikçe de içlerindeki o boşluğu ideoloji veya ideologlarını - Siyasi veya dinsizlik öncülerini - ilah gibi hatasız ve eleştirilemez olarak savunmaya başlamaktadırlar. Böylece ilahi olamayan Hinduizm misali yeni bir dine inanmaya başladıklarının farkında bile olamamaktadırlar.

 

 

*Türk ateistleri bilmeden olduğuna eminim ama tam bir misyoner ağzı ve bakış açısı ile İslam'ı yorumlamakta ve değerlendirmektedirler. Açın bakın misyonerlerin İslam'a bakışı ile ateistlerin eleştirilerini kimlerle yan yana olduklarını ve aslında kimin sözcüsü olduklarını açıkça görebilirsiniz! Bu arada biz Müslümanların bir eksiğini de belirtelim: Batı alemine İslam'ın savaş değil barış temelli bir din olduğunu, Hz Muhammed'in - Başta Hz Aişe - evliliklerinin amacını ve nedenlerini, İslam'da kadın hakları konusunu, İslam'ın akraba evliliğine bakışını, özelde ise İslam'ın zülüm- kötülük- haram kavramlarının aslında "İnsana zararlı olanların şeylerin toplamı" olduğunu, farz kavramının ise " İnsana hem dünya hem ahirette mutlu olacak tek mutluluk reçetesi olduğunu" kavratamadığımızı belirtelim - Bu konular sitemizde ele alınmış ve cevaplanmıştır! -

 

 

*Ateistleri özelde ise ülkemdeki solcuları ben ilk eserleri okumaya başladığımda "okuyan, düşünen, eleştiren, araştıran" insanlar olarak tanır, 'zannederdim' . Birbirlerinin bilime aykırı - başta darwinizm- bile olsa c-p yaparak ayet imiş gibi savunduklarını işlerine gelmeyen bilimsel gelişmeleri ise (Big bang, İzafiyet, Quantum, Akıllıtasarım...) gibi görüşleri ise görmezden gelip " Acaba doğru olabilir mi?" şeklinde beyin yorucu, keyiflerini kaçırıcı her şeye kulak tıkadıklarını görürsünüz. Ama mesela 150 senedir hala teori düzeyinden kanun aşamasına geçemeyen evrim onlar için bir mit- ilahi yasa gibi savunulacak ideoloji olmaya devam edebilmektedir.

 

 

*Özetlersek "Kafa keyfimi bozma, içkimi içim, karı kız davama karışma bende seni rahat bırakim" demek isterler ama bunu "Bilimsellik, aydınlık, Kemalizm,laiklik..." kelimeleri ile ifade ederler...! Bunun en büyük delili " İçki içilen alanlara sınırlama getiren yasa tasarısında söz konusu olunca - ki Avrupa standartları ile bu sınırlama getirilir, İslami bir içeriğe sahip değildir - ayağa kalkanlara bakınız, Bir: "Türkiye için, laiklik için içiyoruz" diyerek yürüyüş yaptılar ( Video sitemizde ) , iki: Sınırlamaya karşı eylemleri organize edenler TKP'liler idi... ) Solcu, ateist geçinenlerle bir arkadaşlık edin , karı kız muhabbetlerinin derinlik ve eylem (!) planını anında fark edersiniz

 

 

*Kısaca ilk siteyi kurduğumda - İslamUstundur - hayal dünyamdaki sol imajı 10 senede yerle bir oldu. Sizin bilmediğiniz bir kaynak onlar tarafından size aktarılırken keyiflerine göre hatta tam zıttı bir anlam ile aktarılabilir, istediğiniz kadar aklî ve bilimsel delil getirin bir konudaki sorularına verdiğiniz cevap onları asla tatmin etmez, bir bakarsınız bir kaç gün sonra aynı itham- soru ile yine hiç cevabı almamış gibi konuşmaya devam etmektedirler...Kısaca :" Bana gerçek solcu bulun alnında öpeyim !"

 

 

 

ÜLKEMİN SOLCULARI NE KADAR ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR VE NE KADAR OKUYAN, ARAŞTIRAN BİR KESİMDİR ...?

BİLMEYEN, BİLMEDİĞİNİ DE BİLMEYEN, BİLMEKTE İSTEMEYEN İNSANLARA TEK SÖZ: SİZE SELAM OLSUN

 

 

Bir anı:

Okula otobüsle gidiyorum. Yol uzun -Tüm üniversiteli arkadaşlar bilir; sıkıcı, uzun ve hep aynı yollar! - Yolda boş vakit geçirmemek için arada bir gazete almaya, okuyup yolda can sıkıntımı atmaya kararı verdim. Zaman gazetesi almaya başladım, otobüste okuyor, okula gidince de isteyen okusun diye düşünerek sıraya bırakırdım. Bir gün - Daha En çok 4. veya 5. gün - bir solcu arkadaşım bana:

-"Bu gazeteyi okula bir daha getirmeyeceksin, O fetullahçı gasteyi okulda görmek istemiyorum yoksa bende Aydınlık her gün getiririm."der. Ben:

-" Getir bende okurum." derim ve " Ama sen Zaman okur musun?" diye de sorarım.Solcu arkadaş cevap vermez ama karşı atağa geçer:

-" Sen Aydınlık okumazsın." der. Ben:

-"Okurum hatta o kadar ki 70 öncesi kırmızı ve beyaz ploretarya aydınlık'ı bile tartışırım seninle. Ama bir çok solcu ondan bile haberdar değildir." diye cevap veririm." Onu sevmem ama okurum, siz ise hem sevmez, hem okumaz, tanımak ta istemez ve düşman olarak kalmayı yeğlersiniz." dedim. Arkadaşım kapıyı kapatıp gider.

"Tüm solcular o şekilde tutucu değildir." diyenlere bir soru: Kaç solcu İslami ideoloji kitapları, risale-i nur eserleri...vb okuyup, İslami cemaatleri ziyaret edip onları tanımak için gayret içinde olmuştur acaba...!? Tersini yapan bir çok İslamcı ( :learn: ) var ama...!

 

:icon_petting:

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Böyle bir konuda bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler...

 

Bilmez miyim ben ateistleri arkadaş.Ateist tanıdığım var ama akraba filan değil,arkadaş sadece(mecburen arkadaş diyebiliriz).Adam ateist olduğunu da kabul etmiyor ha.Bir de diyor ki ben diğer atesitlerden farklıyım diyor.Allah'a inanıyorum diyor sonra -dediğin gibi farklı ifadeler- hep ben farklı Allah düşünüyorum diyor.Sonra da diyor ki Allah var ama dinlerde olduğu gibi değil diyor.Ve ateist,kafir laflarını kaldırmıyorlar deme diyorlar.Bir de diyorlar ki biz kötülük yapmak için inanmıyor değiliz diyor diğer ateistlerden farklıyız diyor;ateist olduklarını kabul etmiyorlar ki.Ve dediğin gibi geneli solcu,belki de öyle görünüyor.Maneviyat denen değerleri sıfır.Hatta böyle demez mi ben farklıyım,ben zekiyim,siz iyi şeyler düşünenlersiniz,siz dayanak noktası diye inanırsınız,üniversiteyi kazanayım belki inanırım gibi saçma laflar söylüyor.İşte böyle düşünce özgürlüğü diye diye Müslümanların ezildiği bir toplumda yaşıyoruz.Diyor ki ben bilimle uğraşırım ona inanırım,bilimle uğraştım sonra da dini reddettim diyor;bilim farklı anlatıyor diyor-bilimin kanıtları var diyor- din farklı anlatıyor diyor.Biri de Allah'a inanmıyor ve şöyle diyor okuyunca güleceksiniz: '' Ben biliyorum,Allah yoktur;hissediyorum,ben yanılmam.Ne zaman yanıldım ki ? '' :D Gel de gülme...

 

Ve tavsiyem şudur ki bence ateistlerden uzak kalın,polemiğe bile girmeyin.Arkadaşımın dediği gibi doğru düzgün,belli belirsiz bir ideolojileri var sayılmaz ;çünkü ne zaman sorsan daha gelişmiş halini söylüyorlar.Farklı ifadeler.Bir ateistin çoğu düşüncesini çürüttüm Allah'ın izniyle evvela.Sonra fikir değiştirip karşıma geliyor.Diyor ki : ''Cebrail gökten inip benle konuşsa ancak o zaman inanırım '' diyor.Diyorum ki '' Sen kimsin ? Kim görmüşte sen göresin ? Diyor ki : '' Bana ne kardeş,ancak öyle inanırım.'' Bir de kendilerini zeki,ilerici halkın bir çok kesiminden üstün görüyorlar.Bir de din konusu açılmasından bile yana değiller kaçış kaçış.Ama dini eleştirmeyi çok iyi başarıyorlar alkış. :) Kur'an-ı Kerim'den ibret alınacak hikmetler gösteriyoruz.Diyor ki '' Hz.Muhammed o kadar yazmış elbet bir kaçı tutar diyor '' Onlar bize bağnaz diyorlar ama asıl kendileri bağnaz.Bağlanmışlar bir düşünceye aşırı, ne desen değişime kapalı...

 

Selametle kalın;

 

Saygılarımla...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASLINDA OLAY ÇOK BASİT:

"Ben nefsimi ilah edinmişim" gerisihikaye, kelime oyunu ...diyemiyorlar ...ateist, agnostik,hümanist... sadece kendilerini kandırıyorlar...!

Alime sormuşlar edebi kimden öğrendin. Edepsizlerden demiş...

Onlardan çok öğreneceğimiz şeyler var: Yapmamamız gereken şeyler B)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ASLINDA OLAY ÇOK BASİT:

"Ben nefsimi ilah edinmişim" gerisihikaye, kelime oyunu ...diyemiyorlar ...ateist, agnostik,hümanist... sadece kendilerini kandırıyorlar...!

Alime sormuşlar edebi kimden öğrendin. Edepsizlerden demiş...

Onlardan çok öğreneceğimiz şeyler var: Yapmamamız gereken şeyler B)

 

 

Aynen arkadaşım.Kendilerini farklı yapmak için böyle düşündüklerine de eminim zaten ağızlarıyla da biz farklıyız diyorlar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

''asıl gayeleri " hayatımı kafama göre yaşarım" mantalitesi kendilerine hakim olduğu için bu fikirlerindeki samimiyeti de yetersiz hatta iki yüzlü bulurum ben''

 

''ÜLKEMİN SOLCULARI NE KADAR ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR VE NE KADAR OKUYAN, ARAŞTIRAN BİR KESİMDİR ...?

BİLMEYEN, BİLMEDİĞİNİ DE BİLMEYEN, BİLMEKTE İSTEMEYEN İNSANLARA TEK SÖZ: SİZE SELAM OLSUN ''

 

nefsani arzularına esir olmuş yaratıklar bence bunlar...

 

''kişi bilmediğinin düşmanıdır '' bunu bilir bunu söylerim benn ....

 

TEŞEKKÜRLER

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

''asıl gayeleri " hayatımı kafama göre yaşarım" mantalitesi kendilerine hakim olduğu için bu fikirlerindeki samimiyeti de yetersiz hatta iki yüzlü bulurum ben''

 

''ÜLKEMİN SOLCULARI NE KADAR ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR VE NE KADAR OKUYAN, ARAŞTIRAN BİR KESİMDİR ...?

BİLMEYEN, BİLMEDİĞİNİ DE BİLMEYEN, BİLMEKTE İSTEMEYEN İNSANLARA TEK SÖZ: SİZE SELAM OLSUN ''

 

nefsani arzularına esir olmuş yaratıklar bence bunlar...

 

''kişi bilmediğinin düşmanıdır '' bunu bilir bunu söylerim benn ....

 

TEŞEKKÜRLER

 

Aynen arkadaşım öyleler.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Güzel bir yazı olmuş, yazı için çok teşekkür ediyorum. Basit bir örnek vermek gerekirse, İmf başkanına Türkiye'ye geldiği zaman, onu protesto ettiğini zanneden, bir şahış Nike marka ayakkabıyı ona fırlatmıştı ya, yurdumun solcu entellektüellerinin durumu da böyledidir.

 

Habere bak, yurdumu solcu entellektüel birikimli aydınlarının nasıl bir halet-i ruhiye sahip olduğunu görürsünüz. :blushanim: :blushanim: :blushanim:

 

http://www.internetajans.com/default.asp?nid=82579

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...