Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
erenler

Kur'an'dan Günümüz Ateistlerine Bir Bakış!

Recommended Posts

KUR'AN'DAN GÜNÜMÜZ ATEİSTLERİNE BAKIŞ

1- Müteşabih ayetlere yoğunlaşırlar: "Sana Kitab’ı indiren O'dur. Onun bazı ayetleri kesin anlamlıdır (muhkem), ki bunlar kitabın özüdür. Diğerleri de benzer anlamlıdır (müteşabih). Kalplerinde hastalık bulunanlar, insanları şaşırtmak ve farklı anlam vermek için benzer anlamlı olanlarının ardına düşerler. " ( Ali İmran:7)

2- Kuran müminin imanını kafirin küfrünü artırır: " ...mü'minlerin de imanı pekişsin." (Müddesseri:31), " Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve inkârını artıracaktır." ( Maide: 68), " Bir sure inince, aralarında «Bu, hanginizin imanını artırdı?» diyen ikiyüzlüler vardır. İnananların ise imanını artırmıştır; onlar birbirlerine bunu müjdelemek isterler. Kalplerinde hastalık olanların ise pisliklerine pislik katmıştır; onlar kafir olarak ölmüşlerdir." ( Tevbe-124-125 )

3- Gerici : "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın." dense, o beyinsizlerin inandıkları gibi inanır mıyız? derler. (Bakara, 8-20)

4- Materyalizm: Ahiret- Cennet Hayal: "Hani münafıklar ve kalplerinde hastalık olanlar, "Allah ve Resülü bize, ancak aldatmak için vaatte bulunmuşlar" diyorlardı." (Ahzab:12), " «Hayat ancak bu dünyadakinden ibarettir, biz dirilecek değiliz» dediler." (Enam:29)

5- Din bizi geri bıraktı: "Münafıklarla kalplerinde hastalık olanlar: 'Bunları dinleri aldattı' diyorlardı." (Enfal: 49)

6- Din cahilidirler ama bilgiçtirler: "İnsanlardan bazıları Allah hakkında bir bilgisi olmadığı halde tartışır da her azılı şeytanın ardına düşer." (Hac:3)

7- Kuran çağ dışı: Ayetlerimiz onlara okunduğu zaman, «İşittik, işittik! İstesek biz de aynını söyleyebiliriz; bu sadece eskilerin masallarıdır» derlerdi. ( Enfal:31)

8- Komünist ekonomi teorisi: Faiz ile alışveriş aynıdır: "Bu durum onların 'alışveriş de faiz gibidir' demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal faizi ise haram kıldı." (Bakara:275)

9- Dinsizlik faaliyetleri : "Şüphesiz ki inkâr edenler mallarını, (insanları) Allah yolundan alıkoymak için harcıyorlar. Daha da harcayacaklar. Ama sonunda bu, onlara yürek acısı olacak ve en sonunda mağlûp olacaklardır. Kâfirlikte ısrar edenler ise cehenneme toplanacaklardır." ( Enfal: 36), " Kâfir olanlar ise, hakkı bâtıla dayanarak ortadan kaldırmak için bâtıl yolla mücadele verirler. Onlar âyetlerimizi ve uyarıldıkları şeyleri alaya almışlardır." (Kehf:56)

11- Hûcu: "İnkar edenlere, dünya hayatı güzel görünür, onlar, inananlarla alay ederler." ( Bakara:212)

12- Sonuç: "Bırak onları, yesinler, içsinler, keyif sürsünler ve emel kendilerim oyalasın; sonra bilecekler!" (Hicr:3)

 

:rose:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...