emir abdulkadir 80 Report post Posted December 30, 2012 kardeş bu kaleme yazık ediyorsun.bu yetenekle bu kalem büyük bir davayı taşımak borcundadır.bu nimetin hesabı sorulacak. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted December 30, 2012 sildim hafizamdan her gecen ani ben seni unuttum.. sende beni unut.. unutulmak askin en kotu yani ben seni unuttum.. sende beni unut.. unut yalniz sana boyun egeni bu goz senden baska gormez diyeni simdi bir sayfa ac bembeyaz yeni ben seni unuttum.. sende beni unut.. ellerim usuyor bedenim cansiz bir insan yasarmis demekki sensiz bagrimda ates var ozlemim sonsuz ben seni unuttum.. sende beni unut.. hasretin su beni mecnun yapansa icimde firtina her an kopansa ne olur unutsan yaram kapansa ben seni unuttum.. sende beni unut.. ismimi anmaktan mahrum yasaklim yok artik kimseden bir gizli saklim kafama girmiyor almiyor aklim ben seni unuttum.. sende beni unut.. dilimden sevdanin buruk tadini sildim heyulamdan ben o kadini bir daha konusmam anmam adini ben seni unuttum.. sende beni unut.. .......... eksik olsun has ipekten sari sacinin lulesi eger farki yok kopekten cekilmez askin cilesi kisalip omru hedersin hergun tasa gam kedersin gozlerin acik gidersin cekilmez askin cilesi atletin renk gri ise dalavere piri ise uyurgezer biri ise cekilmez askin cilesi bitmez dirdirdan bikilir goz belertip kas yikilir ter basar canin slkilir cekilmez askin cilesi az sehla yan bakar hakka kulak kepce burun hokka agirlik tam yuzkirk okka cekilmez askin cilesi yeme bogaza cakilir yesende basa kakilir aglanip agit yakilir cekilmez askin cilesi hafif bozuk aksanisa yasi geckin doksanisa akildan az noksanisa cekilmez askin cilesi yanina al bicak caki cunku ister altin taki olmayinca sarap raki cekilmez askin cilesi vela havle okuyorsa adam gunaha sokuyorsa agzi pis pis kokuyorsa cekilmez askin cilesi yuzune bir bakmiyormu esin seni takmiyormu hic sifonu cekmiyormu cekilmez askin cilesi patlatip goz morluyorsa bosanmaya zorluyorsa geceleri horluyorsa cekilmez askin cilesi konussun tukruk sacilir darp sebeb yara acilir durulmaz evden kacilir cekilmez askin cilesi disinde erken dokulme belinde baslar bukulme uzak dur sakin sokulma cekilmez askin cilesi isabet olur bosanmak hayat istiyor yasanmak dogrusu silah kusanmak cekilmez askin cilesi.. ..... bahcelerde zerdeli odasi var perdeli asktan yana sansim yok beni bulur her deli tig teberim elim darda yar gezinir pavyon barda gardaslarim erkektir odeyemem berdeli bahcede olur cardak yarimin elinde bardak ben bu derde dusunce salgam sandim hardali dertliyem yanar icim bir koyun ucte kecim iki cekim sutu var doldurmuyyor gerdeli bahceler biber bamya gozum yok sende dunya on yil kadar oluyor dala heybem ardali.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ssimeranya 23 Report post Posted December 30, 2012 Ahahahaaha uzun zamandır hiçbir şiir de şiiri geçtim düz yazıda böyle gülmemiştim. Tam ruh halim. Tam cuk olmuş hani. Ben bunu çok sevdim ama hepsi de birbirinden başarılı. Daha sık bekliyoruz bayım. :) Share this post Link to post Share on other sites
aslıhan 68 Report post Posted December 31, 2012 hafif bozuk aksanisa yasi geckin doksanisa akildan az noksanisa cekilmez askin cilesi :)):):)nisa-nisa...):) çok güzel gerçekten maşlallah diyelim ve ssimeranya(bey mi hanım mı bilemedim o yüzden üslupta karar veremedim dim dime dim dim(bu arada zorlasam benden de bişeyler olur galiba)neyse konumuza dönelim 'nın yorumuna katılıyorum daha sık bekliyoruz):)) **bu arada ssimeranya nfk'nın hitap şekli olan gönüldaşım diyim yazdıklarımda herhangi bir art niyet yok biline:):))** 1 Share this post Link to post Share on other sites
ssimeranya 23 Report post Posted December 31, 2012 hafif bozuk aksanisa yasi geckin doksanisa akildan az noksanisa cekilmez askin cilesi :)) :):)nisa-nisa...) :) çok güzel gerçekten maşlallah diyelim ve ssimeranya(bey mi hanım mı bilemedim o yüzden üslupta karar veremedim dim dime dim dim(bu arada zorlasam benden de bişeyler olur galiba)neyse konumuza dönelim 'nın yorumuna katılıyorum daha sık bekliyoruz) :)) **bu arada ssimeranya nfk'nın hitap şekli olan gönüldaşım diyim yazdıklarımda herhangi bir art niyet yok biline:) :))** Çok pis alındım ben de ama şimdi. Gel de bu kelimelerin altında art niyet arama.:P Gönüldaş diyebilirsin gönüldaş. Eyvallah. :) Share this post Link to post Share on other sites
aslıhan 68 Report post Posted January 2, 2013 arama kardeş arama sen:) AlLAH razı olsun :) Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted January 11, 2013 marakesten gelir sesler.. cin.. Asli icin.. hani Cin seddi kadar yol katedip gelen Kerem'e "ey edip" der.. "mey var.. cekinmen icin.. nicin ayikken cinasa basvurup yol ariyorsun aya saldi zenci nasa sen yerinde sayiyorsun" yorsun kafa kisi yazar gurultuler koparan tez ver nefis denen sey azar harcar.. tukenir paran tez parantezin az altina koyarda noktali virgul yaklasik yuzkirk altina satardi cet o devir gul gul ki yuzun guller acsin belli ki gulmeye acsin bugun itilmis kenara yarin sen baslara tacsin atacsin.. toplumu tutan bir arada yasatacak aglatmaktan gayet utan yazik gozler yas atacak ata caka satmaz idi uyanirsa bir oksuz gec gidip kaldirir.. derdi.. "ic" cay bardagi tutup suzgec gec baslangic evresini serbestliyor ithali cim hep temiz tut cevresini masmavi olsun halicim icim yakar haykirmasi gor sanki keyfimin kahya alman ingiliz kirmasi kah yes diyor bana kah ya ah yavrular.. siz siz olun gezmeyin pesinde dava ekmek asin beles simdi komur makarna bedava avanta ile sadaka toplami eder sadakat vatan baska ne beklerki at ok yayin ile sadak at adak atfet aci doyur makbulu keci koyundan iskandil tut derinmi bak gecerken korfez koyundan oyundan hic gelmez hayir takilma feyste okeye teklif etsem deyip hayir benzeme sakin jokeye jokey kismi biner ata marifet gibi kistaslar komut vererek erata kerata amirlik taslar taslarina ayran dolsun ummanlara acsan kulac makbule gecer andolsun baksan susuz yahut kul ac el acip para isteme hic medet umarak esten kesinlikle hayir cikmaz dadansa kumara kesten marakesten gelir sesler insan kulak verip sesler inan ki sandigin kadar guzel degil prensesler eslerini aldatirlar kocayi keser haraca gecer iken yolda tirlar el edip biner araca acaba kadinsa bunlar neden sadik degil ese kim oldurdu el sabunlar bicaklar cevirir lese isin en vahim elimi yanasan tutar nefesler dersin bu kadin delimi ne sarik kalir ne fesler yirtar giydigin ne varsa lime lime hep parcalar uste gecirir ev arsa hem hirsizlik yapar calar alarmini acik tut ki polisi duyar yakalar varsa az ar haya utki dugmesiz koyup yakalar " ya kal arkadas kodeste yat basina gelsin akil ya at onune ko deste komser olmasin sana kil" diyerek.. aklini celer haracin rusvetin alir okur slk dokur ince eler nihayet yapar final ir.. Share this post Link to post Share on other sites
aslıhan 68 Report post Posted January 12, 2013 :shiny: Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted January 13, 2013 Hastalikli vatan..ayaga kalkar..yamulur kaportan coker karkasin tasidigin yukun agir gelirse bes karis asagi dili sarkarsin kimdir musebbibi insan delirse kurt gormus bir koyun gibi korkarsin her gece pesinde golge belirse bakarsin gun gelir agir aheste hastalikli vatan.. ayaga kalkar dune dek der iken kirik sikeste el ayak oynatir gobegi calkar yapistir alnina olma nekeste uste dok sac para.. yagiyor hal kar halk arkasinda mert lider ariyor merkebinin yazik yoktur samani iktisat git gide sarpa sariyor ansizin bagrina saplar kamani uc sise kan bile ise yariyor bilhassa deprem ve kitlik zamani emanet canin var sair vermezmi muallakta durur zavalli vatan vatan seven derde gogus germezmi sagolsun demekte en buyuk hatan fare olsa dahi yere sermezmi mesela denizde.. geminin batan.. .......... Bir zaman. .takilirda kalir yazik yedigin lokmalar bogaza durur bir zaman yapraktir sararir omur dedigin dalgalar kiyiya vurur bir zaman ustadi idin sen faiz tefenin hakki domuz bagi kimi efenin mendil vazifesi gorur kefenin akan gozyaslarin kurur bir zaman otusur arada kuslar konarda olsaydi basinda keske cinarda derin dondurucu yoksa kenarda kabirde etlerin curur bir zaman gurese cikarsin gecince caglar bir gurup zebani guzelce yaglar sirikla gec sirat dengeyi saglar aglayani mevla gorur bir zaman pek cogu muhtacken bir sicak asa pesinde gezerdin sense natasa kimi irem baga kimi atasa baksan boluk boluk yurur bir zaman dertliyi blirdin dusunce derde gorunur hakikat siyrilir perde gilmanlar burada huriler nerde beklersen sacini surur bir zaman mahserde toplardin kizil narlari bahtina yek duser atsan zarlari mart ayi dagina yagan karlari fakir kurek alir kurur bir zaman.. aaah amaaan aman hey.. ......... Neon isiklarina o mehtap yenik dusmus ruhlara hilal olmus kazanc kapisi sehir.. diye baslayip.. estek kostek diye.. devam eden.. sehir baslikli siir.. tarafindan.. cavit telkok.. .......... *Hüseyin Demircan 1 :* mehtabin neon isiklarina yenik dusmesi.. beni cok duygulandirdi.. duyarli yureginize saglik.. suregen enerji kaynaklari tukenmeden.. tedbir alinmali.. dogal aydinlatma tercih edilmeli.. gun isigindan daha cok isifade edilerek.. er yatip er kalkmaliyiz.. gece gerekmedikce isik yakmamali.. yalniz ayakyoluna cikarken isigi kisik olmak sarti ile fener idare lambasi.. yada cira kibritten yararlanmali.. mehtabin.. guclu bir isiga yenik dusmesine musade etmemeliyiz.. bu sekilde hem ulke ekonomisi.. hem kendi butcemiz kalkinacagi gibi.. kiyoto protokolune imza atmis olarak.. kuresel isinmanin onune geceriz.. kutuplarda kutupayilari ve mors baliklari.. rahat kis gecirir.. buzullari eriyip.. dibe batmazlar.. bir an icin.. boyle bir cevre felaketine maruz kalabilecegimiz.. apartmanlari is yerlerini su basacagi korkusu bile beni.. hayli tedirgin ederken.. siz gibi duyarli.. ongorulu sair varligi.. teskin etti.. bende.. adeta duygu patlamasi yapan.. bu uluslar arasi siir yarismalarinda.. odule aday gosterilecegine.. hic kuskumun olmadigi.. bu.. bu.. dunyanin.. yeni.. dokuzuncu harikasi siirinizi kutlar.. sevinc gozyaslarimi.. ceket koluma silerken.. kirkyildir.. dort goz ile bekledigimiz.. bir sair cikma beklentimizi karsilar.. okullarda ders olarak okutulacak.. mukemmelkeremukemmel sanateseri yapitinizi.. ayakta alkislar.. avuclarim patliyana dek alkislarim.. iyikine varsiniz.. yurekses susmasin.. daim olsun kalem.. siz hep yazin.. taha taha cok yazin.. yureke saglik.. saygilar.. muthis dehaniza.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted January 25, 2013 bu yagdanlik efendiler.. komuyor hasar dondurur cark makinaya yaglari basar eger basmiyorsa disliler kasar ikna eder carki caydirir yagdanliklar yolda kaza yapmanin azalir riski arabanin onunde icersin fiski ne krank milin yipranip pistonun eski ne korozyona karsi bas egdirir yagdanliklar dert icine bir ok gibi saplanir yaglama metalin hurda diye toplanir yagla icerin sevinc cosku kaplanir toplumda kendini saydirir yagdanliklar bindigin vesait ne diye kuf pas baglasin yagsiz kalip arac niye aglasin yerde tomruklari eger yaglasin uzerinde gemi kaydirir yagdanliklar uzaya gidersin binip fuzeye guney olmaz ise biraz kuzeye damlatir damlatir butun yuzeye akitir yaglari yaydirir yagdanliklar kuflenmis saclara surersen acik oksit turde sorun gitmezsin gicik el ayak yapisir hep vicik vicik icerin bulandirir baydirir yagdanliklar yagdanlik hic binmez kizak kayaga altinda yayi var kalkar ayaga tetige basinca bularlar yaga operek dudagi degdirir yagdanliklar her hangi iktidar herhangi devir bilmiyor hastane gormuyor revir hizli hizli bas yonunu carklara cevir yagmur gibi yagi yagdirir yagdanliklar.. ............... insan bir kez olup.. bin kez doguyor olmek icin bekle corba soguyor cevre kirliligi onemli faktor gor sanki dumani tilki boguyor uyari yapiyor polis telsizden bizden topal sagir.. korle kel sizden basta olmak uzre frida kahlo cikarir meksika ressam elsizden bari yaptiklari ise yarasa bana az kabuska sana pirasa yer iken bogaza saplanir kazik benzerin bulamaz insan arasa azizim azizim.. hortlar nazizim bir yahudi dermi tatli lezizim bizim elde adet zaten boyledir onden ordek gider yurur kaz izim uzumden az pekmez yapsak hazana kaynanan fingirdek atsak kazana in cinle oynama kose kapmaca asik denilmiyor bir cok ozana o zanatkar ile sanatkar birmi hic bakmiyor siir temizmi kirmi cimbizla secersin gercek sairi bilhassa gunumuz binde yuz yirmi yirmili yaslarda bende yazardim tiinmam sivrisinek calsa saz ardim siir dedigim sey baktimda demin vallahi utandim yuzu kizardim merdiven dayandi gayri kirkbese eksilmesin kardes icinde nese es dosta buradan selamlar olsun sularsan yeserir cam ile mese.. ........ en guzel siirler mehtapli gecelerde yazilir.. boyle geceler kimi sairlerin kulaklari buyur.. disleri sivrilip.. tirnaklari uzar.. ve aci aci ulumaya baslarlar.. gercektende. kimi sair milletinin.. eline kalem gecmesin.. onu bir mizrak.. kagidi kalkan gibi gorup.. bizim goremedigimiz yeldegirmenlerine savas acarlar.. kendisini buyuk iskender zannederek.. kordugum cozmeye kalkisir.. kilici sandigi kalemini.. ince bir pamuk ipligi ile tepesine asip.. gun boyu koltukta oturur bir demoklestir o.. o kaleler zapt eden bir kumandan.. o fetih edilecek cografya pesi kosan sovalye.. o bir tek fermani ile.. kelleleri bicen cihansumulsah.. o bir ulu bilge.. o bir sanli kahraman.. o bir her bi seydir.. ve bu ugurda zaman zaman.. ceketinin astarini yeldegirmenine kaptirdigi olur.. akilsiz kopegi yayla yolu gocatir.. bu ugurda yipranip asinir.. ekseri telef olurlar.. gardasim.. senin olmenle vatan kurtulacaksa.. amenna.. git ol.. ama sairsen senin isin siir yazmak.. ' sairim.. ol de olelim.. vur de vuralim ' diyecek.. kitleleri harekete gecirecek siir yazmak.. onlarin ruhunda hurriyet ve zafer mesaleleri yakmak.. ve kazanilacak.. muvaffak olunacak hizmetlerin rehberligini.. emir komuta zinciri cercevesinde.. yurutmek.. senin asil gorevin islevin bu.. surda fircayi kapmissin.. yeri supurup paspas etmissin.. kimin umurunds allaseen.. sair calismaz calistirir.. sair siir yazar kafalari calistirir.. sair.. ne yapmali.. nerden baslamali diyen miskin bedenleri calistirir.. sair mayini temizlensin iki kibris buyuklugu alan.. patates tarimina amade traktorleri.. pancar motorlarini.. sabah aktiya ayarli saat zil zembereklerini calistirir.. sair kalemini.. sair kagidini.. sair bal kaymak pekmeze buladigi dilini.. sair saksisini.. sair kalemini kavrar.. bas ve isaret parmagi ile.. bilek ve kol kaslarini calistirir.. hepsi bu.. sair siir yazar sairin isi siir yazmak hepsi bu.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted January 31, 2013 siirin konservasyonu.. siirin uzun sure bozulmamasi icin oncelikle makarna cay suzgecinden gecirin.. boylelikle iri saglikli sozcukler ayrisip ustte kalir.. ezik kirik dokuk alta inip.. digerlerini curutmezler.. hem okurlar.. bu siir.. bayat.. kokmus.. turun de menfii fikir yurutmezler.. her canli gibi.. bakterilerin suya ihtiyaci vardir misralarini serin ve kuru bir kagida sardir direk gun isigina maruz birakip.. murekkebi soldurmayin golge yere alin.. aralikli dizin.. ustuste yigarak doldurmayin.. murekkebin suyu ucunca.. kagidi.. katlayip acin mustehcen sozcuk var ise kullanmaktan kacin siiri yatay olarak degil.. dikey dikip.. oyle yaz tek ayak ustunde dahi durur.. yeter ki yere saglam basarsa kaz dizeye.. yatay yuz soz yerine.. saglam.. on heceli bes soz yerlestir alt alta diz.. kita yap.. susle.. mana ile gurlestir.. her dort dizede bir.. hava.. boslugu birak okur teneffus etsin.. ferahlasin.. yeisten olsun irak siir bozulmaz siir.. siir dayanir.. ferda.. tuter burnunda yer yer.. her yani bahar.. itir.. yayan ir.. ic bayar.. asira gun sayar..cekersen ince ayarlar ardindan titrer toprak bir yildiz gibi kayarlar siir bozulmaz siir.. hicveder.. ve dikey.. bir kazik misali yere cakilir sonra.. islik calar.. bagira bir mizrak gibi kakilir.. siire serpmeli bol bol.. naftalin ile dedete o vakit.. guve ve kurt sebeb.. muhtac kalmaz medete uzmanina ciltlet.. bastir.. birinci hamura camura yatma.. grafikte.. yatir sahifeyi tuzlu su.. yap salamura fume de edebilirsin.. yani.isleme lakin.. edebi dil kullan..siiri pisleme muktedir yemyesil genis yaprak cinarlar gibi uzun omurlu duzgunse bugun bile is gorur.. utuler olur.. hani eski komurlu mukavemet gosterir siir meydan okur uzun yillara karinca islemez sararsan.. recine kapli.. keten cullara siirin mikrobu kir.. bal ile sekerle kaynat yer yer nuktedan uslup.. arada hacivat karagoz oynat siir bozulmaz siir.. siir.. her daim yasar siir ne beyaz peynir.. labne.. yahutta kasar siiri kurutucaksin.. alip ozunu feyz alsin kim okur.. icerik.. doyurur gonlunu gozunu siir bozulmaz.. koyup kapat.. kavanozun kapak hem sararmaz.. siirin kagit.. kalir.. bembeyaz apak siir bozulmaz siir.. bozulan sair soylenir sozu yok.. adamin.. baksan.. siire dair yakina kafasi basmaz.. uzaga akli ermez ermesede gercek sair.. bozuntuya vermez bozuntuya veren siirdir sair bozuntusu bozuntular bugun siir ise yarin saman tozuntusu... siir bozulmaz siir.. azim ile ceker iken kurekler.. halk bagri binlerce yil.. kalmaya namzet.. gurp gurp carpar iken yurekler.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 1, 2013 iyi egit itini.. iyi egit itini.. it bitini.. kendi ayiklar cay kor ocaga as pisirir calkar yayiklar eline legen ver palamut lufer getirir korfezden gecerken boy boy balikla sandal kayiklar ayiklar icinin taslar kaynatir fasulya haslar yanina bir pilav.. kasik kor.. servise baslar is sonu yorgunsun kap kacagi bahceye cikar hic kir komaz.. dil ile temizler.. bulasik yikar park ettirmez havlar.. gelse yabanci vesait sanki adama derce " git burasi degil musait" itler.. icinde citler.. ev korur.. kapiyi kitler dosta yaklasir musfikce dusmana adeta hitler hayatta saygi duymaz hirsizlik yapip calana sadece ses etmez akrabana dayi halana seyyari dilenciyi tanir kilik kiyafetten isirir az kabaetin sayar solen ziyafetten bir yagli kemik ugruna koparir deser bagrini narkoza gerek yok dindirir butun agrini pitbullar ozellikle bu turun tehlikeli cinsi dusman saydigi insana yaklasir sinsimi sinsi biz.. it kadar.. tanimayiz.. yazik.. dusmani dostu dost bilip sariliriz.. cogumuz kaptirir postu biz kimiz ki it egitelim.. it bizi egitir bir slkintin var vefa gosterir hemen seyirtir ayak ustu kalkar sevincle durur saltaya eglendirir gonul alir.. sen bir sap olamadin baltaya palyancoluk deyip gecme bol kazanc varsa nitelik hos it para gorse burun kivirir vermez metelik egitim sart egitim dostluk sevgi kardeslik bin yil eslik etti hayata it halen ediyor eslik bilhassa egitimli itler gunumuz kolay is bulur bir kapiya yerles bir sey yapmiyorsa tum gece ulur.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kanijeli 33 Report post Posted February 2, 2013 iyi eğit itini muhteşem olmuş, panturk abi sende hakkaten büyük yetenek var. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 3, 2013 guzel kardesim.. kardeslerim.. teveccuhunuz.. teveccuhleriniz sebeb.. mutesekkirligimi.. belirtir.. cok reca ederim.. ne onemi var.. onore eder beyanlariniza mukabil.. ben sizler icin varim der.. siire sevdali yureklere.. buralardan selam olsun.. vakti ile bizlere.. fransiz lektur kitaplarinda ki horozlarin daha guzel ottugunu ogrettiler.. bir bodler.. bir vorlin kadar olamasada.. rengarenk tuylerinde.. kizil ibiklerine sevdali.. bembeyaz benekler tasiyan.. ve.. her sabah.. gun kizili ile gok mavi arasinda.. bir zaman.. tum sehiri uyandirmaya azmetmis.. butun turk horozlarina gelsin sirada ki parca.. nacizane.. siriga benziyor adeta kazik boyuna bakarak insan sanirsin her agac vermiyor meyvayi yazik soyuna bakarak insan sanirsin soy sop yedi gobek yer ile yeksan ayilip bayilir topluma soksan raks eder burunda halkasi noksan oyuna bakarak insan sanirsin hirsina kursudur belinde kusak hak indi makbuldur koleyle usak sunger kadar hafif boyle yumusak huyuna bakarak insan sanirsin adami kucumser mendebur surat bu turde yoz davar vermiyor irat bakarsan ahirda kisrak beygir at tayina bakarak insan sanirsin bir icki tatmadik boyle ayiklar cahil gezer ilim irfan sayiklar trasli su yuzden sarkmis biyiklar yayina bakarak insan sanirsin bir ferman cikarir bakarsin sah ve vezir gibi sebeb olurlar mahve elinde fincani icerken kahve cayina bakarak insan sanirsin edep ile ahlak dusmusse bitap ne yazar okusa gazete kitap ustadim efendim turunde hitap sayina bakarak insan sanirsin yolu gerekirse gidersin yayan fazilet yildizdir goklerde kayan yanina oturan bilhassa bayan bayina bakarak insan sanirsin yanasip cevresi don firil firil habire zirliyor hep siril siril hic kullanilmadik bir piril piril beyine bakarak insan sanirsin serefsiz onursuz yagcidir ozu kiriyor kalpleri soz degil sozu el ayak kafasi kas ile gozu neyine bakarak insan sanirsin... Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 4, 2013 bir aksam kapagi eve atar atmaz gel bezirgan kervana deve katar katmaz gel kalbime atmissan cengel mesafeyi saymam engel yengen degil yalniz sen gel gun batar batmaz gel eger ki birgun alican feda olsun bu tatli can bahcede biber patlican marul biter bitmez gel hafif egik bir duzlemin adi ne.. nedir gozlemin hasretin ile ozlemin burnumda tuter tutmez gel sensizlik sarmisken arsi gezemiyom pazar carsi bekletme sabaha karsi ibibikler oter otmez gel deli ettin aklim alip beni sevdalara salip kucucuk ufacik kalip fakir gozlerden yiter yitmez gel.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 9, 2013 her an kirilacak camdir sanki bir ozguven benziyor kalenin burca altindan insanin cikiyor kibir domateste kabuk soganda zarca cengaver sanma her bicak bileri elbet herkes diler dolsun kileri acilmak istersin biraz ileri felegin kopruler gecilmez darca ecrin sevabini misliyle carpa kimine az bugday kimine arpa gun gelir yollarin sarinca sarpa itibar bilezik bozdurup harca dersin ki hayalle doluyor golum umidim olmasa susuz bir colum her an yakin irak degildir olum ayagin altinda ucurum yarca saliver gozunden yasi gizleme donmuyor gidenler bosa gozleme ayrilik sebebtir hasret ozleme tutusur icinde yanan bir korca su yanan bagirlar sever serini ne olur dusunme bu yol derini sevgiler almali nefret yerini usuyen avucta bembeyaz karca dogru yol yuru hak ipine sarin cezasiz kalir fert fikrinden arin muhanet pismandir bakarsin yarin utanir yuzleri kizarir narca.. ..... what are you doing now.. my fraind.. dear.. lovely and handsome cow how are you today.. any thing als may be she is baby.. may be there is rainbow.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 9, 2013 istersen cehennem dibi toz dumana katmadan git yeter ki bir mendil gibi tez kenara atmadan git seker olsan icmem cayi surat astin sandim ayi efelenip kabadayi ayagina yatmadan git guven duymayip ozume kanmadin asla sozume defolup gayri gozume diken olup batmadan git delirttin ayak surterek kaybol yuze tul orterek gozlerimi belerterek kaslarimi catmadan git seviyorum seni deyip haykirmadin basin eyip zikkimin kokunu yeyip ask sevdami tatmadan git ayaklarin gelsin muza yeri opup derhal uza evimin onunde boza bohca simit satmadan git sana nasil cicek derem beni ettin mecnun kerem difteri kolera verem tuberkuloz sitmadan git konu komsu kapin calmaz dilerim kimseler almaz benim ahim yerde kalmaz ah bedduam tutmadan git kaza yap yolu ispirin olsen sansinlar espirin basin agrirsa aspirin ve gripin yutmadan git.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 10, 2013 munkur demir imis tukur pas baglayip kuf olsun derse ki yarabbi sukur kaldirana yuf olsun ici kir pis katran zifir sisecektir biraz ufur bir serefsiz etse kufur aldirana yuf olsun boyle cagliya cagliya gariplere kim aglaya el ayak kolu bagliya saldirana yuf olsun kimi derdin yoktur ilac kimisi tok kimisi ac caresizin bir tutam sac yoldurana yuf olsun isbirlikmis yagci yandas korkma sen cigne bendin as arsa varsin yedigin tas yildirana yuf olsun bazi yolunda belirip cellat elinde gelir ip tirsarak bir an delirip cildirana yuf olsun zalimin disleri azi mazluma dokanir bazi yuyup yikayip namazi kildirana yuf olsun sursek kasigi azika ne cikar nasip rizika baslarda bando mizika caldirana yuf olsun bak topundan tanka cibe natonun yardimi hibe bu gemiyi gayri dibe daldirana yuf olsun selam olsun ozanlara bela lazim azanlara yetim hakki kazanlara doldurana yuf olsun gonlumun seyda bulbulu bu yanginin kaldi kulu bag bahcamiz gonca gulu soldurana yuf olsun turk oterken karga telde kendin sayar gurbet elde bize agyar baska belde buldurana yuf olsun vardi toz dumana katan savunmadin senin hatan bu degerli aziz vatan boldurene yuf olsun fakir der ki pasa pasa dusmanla cikmali basa sevgili millet cok yasa oldurene yuf olsun.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 11, 2013 surdan erik alam desen gupe gunduz soyuyorlar bogazina durur yesen mal yerine koyuyorlar sutunde su cocuklarin kis cikarmaz gocuklarin tavuk eti sucuklarin mal yerine koyuyorlar kumas aldin at yirtarak corabin kacar firtarak eksik hileli tartarak mal yerine koyuyorlar bu ulkede mosyo Mollier yarisindan cogu el yer bir ev olmus yirmi milyar mal yerine koyuyorlar cicekler acmiyor fulya kirk yildir sibel'le hulya yuz gayma samanin balya mal yerine koyuyorlar gormeyeli olduk aylar gayri safi milli paylar desen teper ati taylar mal yerine koyuyorlar koyuyorlar mal yerine seker dayar bal yerine bari gitsek degerine mal yerine koyuyorlar diyor ki " ben mimar sinan kadar saglam yaptim inan" az sarsilip gocer binan mal yerine koyuyorlar mallik bizde kader olmus su omrumuz heder olmus halk yedekte gider olmus mal yerine koyuyorlar hiyarin ucu memeli ya bibere ne demeli niye hormonlu yemeli mal yerine koyuyorlar ustte sari iri ayvan altta curuk cikar meyvan kurbanda hep kacar hayvan mal yerine koyuyorlar tarar diye al taramaz aynasi ise yaramaz boynuzla kulak aramaz mal yerine koyuyorlar biraz buyu aklin ersin keske olse idim dersin girtlaga dek kazik yersin mal yerine koyuyorlar koyuyorlar yerine mal bakan degil sanki hamal tum aygitin cinde imal mal yerine koyuyorlar izle bitmez inek saban cekmez baca tuter soban sairleri bile coban mal yerine koyuyorlar elle gelen dugun bayram seyrederiz hayran hayran yogurt diye verir ayran mal yerine koyuyorlar.. ..mal : meta.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 11, 2013 katrani kaynatsan olmaz ki seker cinsi bozuk ise cinsine ceker cins okuz sayesi surulur saban yuruyup kagnilar donuyor teker eger ki melez irk okuz cins degil gormesin her inek veriyor meyil kagniyi devirir kendini kurtar selamet bolge at ve yere egil kisaca her vakit cinsi tercih cunku cinsi kosmak mumkun her cihet istifade eder insan istesin kah yapagi tiftik kah sutu kah et tuketim toplumu olduk nitekim yapan yok ketenle kenevir ekim en iyi esrari afgan yapiyor turklerde yetismez demis bir hekim kardesim cins tohum ithal edelim isterse akillim isterse delim calisalim bunun uretiminde parasi askerde oder bedelim askerlikte her cins insan cikiyor kimi kurularken kimi yikiyor surekli ayni tur isi gormekten cani slkilarak kisi bikiyor iyisi cesit cins siir yazmali bos vakit guderken biz her yaz mali yaz deyince kardes yazin basinda bir kizi sevmistim basi yazmali oda ayri bir cins cok tuhaf kizdi kendine cins dedim bu lafa kizdi simdi konusmuyor artik benimle yuzu sivilceli agzi sakizdi.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 12, 2013 gece bile yazar.. iyi bir sair bilirim kotu sey.. uyku kacmasi felsefi siirler hayata dair ama yazdiklari deli sacmasi sacmalar demezsin sen bu ademe anne ev kadini baba hademe İQ seviyesi yuksek kademe ama yazdiklari deli sacmasi dogrusu muhteva ile sekilli sadece dil biraz tasli cakilli noterden onayli evet akilli ama yazdiklari deli sacmasi hakkinda yargiya gelin siz varin ilk dogus seyisi imis bu carin belki buyuk sair olacak yarin ama yazdiklari deli sacmasi baksan siirinde genel temaya "varilir"diyor hem gunes hem aya tamam ucaklar var cikar semaya ama yazdiklari deli sacmasi sacma yazmak bilmem yeni modami okura soruyor " caymi.. sodami?" siiri buyuler ceker adami ama yazdiklari deli sacmasi diyor ki "adalet.. mulkun temeli bir insan yeteri kadar yemeli" hakli.. cok yemekmi insan emeli ama yazdiklari deli sacmasi "icsem" diyor.. " bosa gidiyor param icki merhem imis sarmasin yaram" tamam.. ickiyle yok.. benimde aram ama yazdiklari deli sacmasi yeme icme kardes nereye kadar bir insan omrunu nereye adar kalemi rokettir kalp gozu radar ama yazdiklari deli sacmasi boylesi olmali gozlerden kayip cunku sacmalamak cok buyuk ayip ben kabul ederim siirden sayip ama yazdiklari deli sacmasi.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 13, 2013 her uc fertten besi sair kalani edip vesair bir sey yapmaz ise yerer soz soyler siire dair ahir omrum gecti gitti ben bir sair olamadim beni siire dert itti baska care bulamadim adim adim felek peste birakmiyor hic yakami yakiyormus kor ateste bilmem ciddimi sakami ikametgah adresimde yalnizca bir muhur noksan sag ust kose var resimde verilis tarihi doksan bilmem kime onaylatsam ben sairlik belgesini dogru olmaz yirtip atsam gormem okur golgesini bobregimde oynar taslar acidan olmusum sersem akar su gozumden yaslar ne zaman bir sair gorsem bizde bu siir bollugu hava suyundan asikar yumurta doldur follugu uc haftada sair cikar.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 20, 2013 kesinkes maziye cektim sungeri cekildim o saftan elveda sevda israr etme artik donemem geri ben anlamam laftan elveda sevda elverip gururum ice sindirmem her an mumkun sana sopa bindirmem yemin tovbe ettim gayri indirmem albumleri raftan elveda sevda ne yazik bir care yoktur ecele bos mezar bulursan orda gecele bu kadarmi cabuk boyle acele hem dolmadan haftan elveda sevda kirayi alsinlar ayin onunda muhakkak bulurlar maktul donunda belki gorusuruz omrun sonunda cikar isem aftan elveda sevda derdimden ictigim alkol metillik kasaba bulmali soyle tatillik beni mahvettin be senin katillik hep boynunda yaftan elveda sevda ihtiyac aninda biraktim kama eksik etme birde cocugun mama daha cok konusmak isterdim ama korkuyorum gaftan elveda sevda malesef olmadin sen bana onder siirim bitince kagidi donder ne olur arada bir selam gonder fizan ile kaftan elveda sevda.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted February 28, 2013 west indias pencap.. itaki machin sacma sapan cumle kurmaktan kacin bir sair doyurmaz ise okuru musebbibi olur binlerce acin meclise kafa goz dalarak direk siir de hic bosa cekmeyin kurek sicak bir dokunus bekliyor yurek kalplere ask sevgi tohumu sacin o vakit uyusur beden ve tence siir bir sey verir yaslisi gence uc uc berabere bitecek bence onceden bellidir sonucu macin ustunluk taslar kim kendini kasar birakir okurda kalici hasar herkesi agirlar bagira basar pek misafirperver bir kapi acin slk slk sitem etme sevgili yara okurlar benzetmez seni hiyara ayrica acilma gurbet diyara o vakit zamansiz agarmaz sacin ambargo uygula bugun yarindir siirde kendi oz cumlen barindir yabanci sozleri dilden arindir soluklanma sakin golgesi hacin daima bal pekmez kat ki sozune okurlar donsunler gercek ozune sakin at gozlugu takma gozune cok genis perspektif olmali acin ve bunlardan haric gelince esin seneye kalmaz sen sairsin kesin hakkini yiyen koc kafasi yesin kralsin tek noksan basinda tacin.. ................. korkma sakin dinamitle evinizi ucurursam bohcani filan hazirla kiz ben seni kacirirsam ruh ikizim bana haksin iki gozum yere aksin dostlar ele kina yaksin kiz ben seni kacirirsam bahceniz onunde bekle yaninda kedi kopekle erir kalmazsin gobekle kiz ben seni kacirirsam guzelligin hak vergisi sanki bir resim sergisi takam sacina nergisi kiz ben seni kacirirsam pek uzun boy ince ensin benim tek hasretim sensin " valla.. helal olsun " densin kiz ben seni kacirirsam yok lafimda mantik izi yedi saniyom sekizi cikar agzindan sakizi kiz ben seni kacirirsam kacmak isi ister zahmet dogru yav.. babana rahmet ezber edip beni hatmet kiz ben seni kacirirsam kacma oynatir aklimi dersin.. " acaba haklimi " acarim gizli saklimi kiz ben seni kacirirsam sensiz bitmez icte sizim sensin kalbimde yildizim ablan olacak baldizim kiz ben seni kacirirsam cadi der isem anana bana gucenip kinama hayatin olur sinema kiz ben seni kacirirsam eylersin hep beni uzgun beyaz yuzun nede duzgun derler.. " peynir kapmis kuzgun " kiz ben seni kacirirsam gonlun var haber sal tez be gozlerim sebebtir cezbe barakamiz olur izbe kiz ben seni kacirirsam kismetse gelecek pazar kacmamizi tarih yazar boncuk alsam degmez nazar kiz ben seni kacirirsam sen lazimsin bu hasteye yukselir ad bas listeye manset oluruz gasteye kiz ben seni kacirirsam.. ............ genel olarak bakildigin da.. sarlatanligin.. tarihcesinin.. antik caga kadar uzandigini goruruz.. antik cagin sarlatan feylozoflari.. idealar ulkesi adini verdikleri.. utopik bir mekana.. halki cekmeye calisiyor.. bu dunyanin.. aslina bakilirsa idealar ulkesinin bir yansimasi oldugu fikrini.. enjekte ediyor.. gercek mutluluk ve huzurun bu dusler ulkesi bu hayal ulkesin de bulunduguna insanlari angaje ediyorlardi.. ancak gercek mana da.. sarlatanlar.. orta cagda zirve yaptilar.. bilim dunyasinin sarlatanlari.. istenirse bu dunya da bile.. saadet ve mutlulugun sahibi olunacagi.. bunun anahtarinin da.. maddi guc oldugu tihniyeti ile.. simya adi altinda.. bir bilim(!) dali ortaya cikardilar.. kiyi koseye atilmis gazoz kapaklari.. ve konserve kutularinin.. altin suyuna daldirip batirilarak.. panknota donusturulup.. mutlulugun satin alinabilir bir deger oldugunu savunup.. siseledikleri bir takim.. cover ( kaplama malzemesi) tezgahlara surerken.. bu gun dahi orneklerine rastladigimiz..orjin krem.. ekvator merhem.. gergedan.. mango.. sigarabirak.. biktim tozu.. gibi markalasmis olmasalarda.. bas agrisi mide bulantisi basta olmak uzere.. korlerin gozunu acacagini.. felclileri yurutecegini iddia ettikleri.. ilaclari.. gomlegine bir damla damlatirsaniz.. sevgilinin kapiniza gelip yalvararak.. kendisi ile evlenmezseniz intihar edecegini.. soyledikleri.. damlalari.. ask iksirlerini.. pazarladilar.. zamanla sarlatanlar.. sirtlarini dayadiklari ekonomik guc ile.. nufuzlarini ..kullanarak.. siyasete soyundular.. sarlatanlar ulke yonetimlerine el koydular.. milletlerine aci cektirdikleri gibi.. devletleri birbirine dusurduler.. sarlatanlarin bugun bile dunya uzerinde ki hakimiyeti yadsinamazken.. suphesiz edebiyat ve sanat da.. sarlatanlardan payini alacakti.. sanat dunyasi sarlatanlari.. kara hava denizden sonra.. dorduncu guc dedigimiz medyayi satin alarak.. muzayedelerde kapis kapis gidiyor.. ressam husamettin dingilin tablosu.. yetis vatandas.. kos sende bir tane al.. turunde.. balon haberlerle isim yaparken.. surda eminonunde koseye oturup piyano calsa.. aksama kadar onbes lira para topluyamaz adamlari.. dunyanin en kiral santozu.. brodvayde bileti.. ikibin gavurparasina satildi.. temmuzda bizdede resital verecek.. simdiden haberin olsun vatandas.. diye.. altin sularina.. altin tozlarina batirilip.. daldirilirken.. edebiyatin sarlatanlari bugun.. yeni siirler listesinde.. isimleri.. en ust sirada.. goruksun.. isim yapsinlar diye.. davar bogurtusunu andiran.. yazi musvettelerini.. siir adi altinda.. sanal ortama aktarirken.. ortalama.. gunde yuz kirk yuz elliden asagi dusmeyecek bicimde surerken.. bu gun .. siir.. sarlatanlarin.. elinde oyuncak olamayacak kadar.. naif bir sanat dalidir.. sair toplumcu olur.. humanist insan sever olur.. sair su olur.. bu olur.. hersey olur.. sarlatan olamaz.. slogani ile.. hak ettigi bicimde.. gunun siiri secilen.. gercek bir sair.. kaleminden.. sarlatan urunu olmayan gercek bir eser okudum.. bu siirin formulu cozuldugunde.. okur bagrinda ki.. bitmek bilmez yanginin sonecegi.. dil damaginda ki susuzlugun.. giderilecegine inaniyorum.. emek caba tabak gibi ortada.. ben sair olan birisine.. sair degil diye.. nasil iftira atabilir.. sair olmuyan birisine... kargo ile adresime gonderdigi.. dabilyu tusu.. nakil esnasi kirildi sanirim.. uc kurusluk leptop hediyesi icin.. nasil sairdir diyebilirim.. kul hakki ile ulu divana cikmak istemem.. benim terazi eti kemigi ayri tartar.. milim hata yapmaz.. evet cem bey bir sairdir.. kendisini ayakta alkisliyorum.. taksimetresi.. levyesi.. bicon anahtari gibi teferruata girmeden ozu yakalamis.. gercek bir saheser.. bas yapit uretmis.. duygu girdabi kayboldum.. adeta eridim.. bu bu sanat kere sanat calismayi ayakta alkisliyor.. saygi ile ceket dugmem ilikliyorum.. iyikine varsiniz.. yurek sesiniz hic susmasin.. kalem daim olsun.. siz hep yazin.. daha daha cok yazin.. mutesekkirim secki sebeb.. saygilarimla.. ne yiiirdesiin... ne goookteesin.. nireeee baaahsam.. sen oooordasin.. mevlam ayriiiilik virmeeesin.. gokteee uuuucan kuuusaaaa leyla..kuuusaaa leeylaa.. Share this post Link to post Share on other sites
panturk 15 Report post Posted July 25, 2013 meyil verme dunyaya.. say ayak alt taşındı meyil verme dünyaya omuzlar da taşındı gidemedi dün yaya dünü gün göz de nemin yok pişman saçı yolsun sen öl kendinden emin madem ki dogru yolsun olsun şöhret nam uslu farzet ok sürdün yaya çıünkü dürüst namuslu insan bir ad ün yaya.. ................. ilerle.. ışıyacak tünel ucun da afak el yordamı yönün bulmakla ilerle karanlık tükenip sökecek şafak fecri buna mecbur kılmakla ilerle kendini ileri hareket bab it varsın lakabına desinler abit bulunduğun yerde durma da sabit batmışsan hep dibe dalmakla ilerle mesafen kısaltır bilişim ağı koşarsan tutulur bu atom çağı hınç ile keserek palamar bağı şuradan bir demir almakla ilerle ağız da şnorkel ayakta palet hani dans eder ya sahne de balet derya da kullanıp hep fenni alet derine iskandil salmakla ilerle sen şimendifer ol herkes vagonsa malum geri vites yine ikonsa su olsan mübarek bardağa konsa daima yükselip dolmakla ilerle ne yolun açar ne başarın kutlar geri dön diyecek yıktığın putlar ayağa takılır yabani otlar olsun sen koparıp yolmakla ilerle insan çevirmeli ömrü sebile yetmez tastik etmek dudak leb ile geriden bari hiç değilse bile bir adım ileri kalmakla ilerle fakirem ivmesi olsun oyunun ileri yüzmeler için soyunun kurbanlığa namzet koçu koyunun boynuna bıçağı.. çalmakla ilerle.. ............... gir suriyeye.. gir suriyeye madem ki cihangirsin cikma hatta ister ise cihan girsin birakma bos alan en kucuk sahan nispeti yumurta pisirdigin sahan girsin girsin birakma hic tek gozden irak olsunlar tut gonder iranla irak burnunun dibin de isyanci koma yoksa o seni sokar haline koma o mahal de hizli surme araba ansizin carparsin baksan araba sanir aba alti gosterir sopa sonra kufreder nesep soy ile sopa kopart gerekirse pala ile bas vur nasil olur bilmiyorsan bilene basvur tek asarak kesmeye kendin adama iyisi cek gotur ya ahir ya dama adam tabulari yikiyordu cikmis balkona don yikiyordu ordu gucleri onu vurdular vuruldugu an saatler onu vurdular.. ...... kendimi mazi de kiraz yermişim diyerek dün gece biraz yermişim müstakil sanırdım kiraz bahçesi en çok iki evlek bir az yermişim yer mi şimdi kiraz? gezmiş bağını bağ yapmış özenle gülüm dermişim lal iken çözmüşüm dilin bağını her kimi gördümse gülüm dermişim ermişim doğrular "er" der.. mert ebe ben ne evliyayım nede ermişim herkes alamazmış böyle mertebe şıhıma gore pek vakti ermişim işim gücüm yokmuş boş boş oturan bir an olsun aymaz kof baş sermişim malesef hayaldir bize o Turan sanma gerçek dosta postu sermişim fakirem tutuldu bacak varise cinas tür şiire meyil vermişim okurun için de eğer var ise teşekkür bir geçer notu vermişim.. ................. odamin camin da cekik perdeler gosterir gizlemez tul beni beni baharda acmisti.. simdi yerdeler ne yazik suslemez.. gul beni beni guzellik kurak yer yuze vuruyor dudagin catlayip dilin kuruyor ocagin ustun de yanip duruyor git gide andirir kul beni beni kuru soz laf ile dolmuyor cente dogrudur muhtacim hem yetmis sente yilim dolsa idi inerdim kente suruye dahl eder pul beni beni benzin biter arac kesilir hizdan yuzune bakilir doluysa cuzdan izdivac baglami gectim genc kizdan gogsune yaslamaz dul beni beni toprakla karilir yigidin harci burnum da tutuyor dert burcu burcu define bulsaydik oderdi borcu alacakli bekler ful beni beni gun biter bir hayir gelmez paradan o vakit cekilir agyar aradan kismette umidim yalniz yaradan rahmetle islamaz kul beni beni sag yanimiz melek vardir bizler de mobese kamera gibi izler de yaslandik ve derman kesik dizler de ayakta tutuyor cul beni beni fakirem garibem keder bindirir uyakli iki soz yarem dindirir yillar esamemi yere indirir ak kagit ustun de.. bul beni beni.. .......... tukenir guvenme elin de vara bosalir petegin balsiz kalirsin her vakit savurup atarken nara an gelir dermansiz halsiz kalirsin verirsen sezarin hakki sezara seveni bilirsin bakinca zara genc yasta bedenin girer mezara ac gezer kopegi yalsiz kalirsin cileti bosver de islemez nacak neylesin agdayi gayri bu bacak dananin kuyrugu koptu kopacak ardin da toz duman yolsuz kalirsin hurdaci alirmi dusun takasi tasimaz ayak yuk kirar makasi bir anda yirtilir mintan yakasi koltuk alt sokulup kolsuz kalirsin daha dune degin degmezken nazar saclarin dokuldu bak azar azar ceketi kim alir cikar bit pazar dilenci begense culsuz kalirsin oksuzu yetimi daima kayir seninle gidiyor yaptigin hayir bir miktar bozugu kenara ayir yoksa dilekcesi pulsuz kalirsin kurt yemesin ekin davran bic erken daima dikkat et dostu secerken urker de beygirin hendek gecerken dokulur mihlarin nalsiz kalirsin gelecek okumak yasaktir dinen mevladan gayrisi bilemez inan en ufak zelzele yikilir binan ters doner fincanin falsiz kalirsin ruzgar da hasadin keser tinaze kis gunu cemaat iner en aze musalla ustunde durur cenaze tasiyan bulunmaz salsiz kalirsin tefekkure dalip basi kasiyan der ki " daha neler gorur yasiyan bir kucuk kovukta buldun asiyan agaci devrilir dalsiz kalirsin aslin da mezarlar ibret bizlere kimler gelip gecmis baksan izlere urperip titreme yurur dizlere usursun omuzlar salsiz kalirsin fakirem..acsan da bagri ayaza azicik mesutsun cikinca yaza giyinip her yanin doner beyaza yesili mavisi alsiz kalirsin.. ........ silkerim.. alıp aparatım alet yangına koşan ilk erim bağımsız olmaz adalet yargını da silkerim benim adım dertli Memiş ben güderim manda çemiş dere boyların da kamış kargını da silkerim sevmez oyun bozanını severim halk ozanını gücenerek kızanını dargını da silkerim hasta isen al hapların hurda fiyat sat kapların delik açar matkapların burgunu da silkerim sallıyor halka satırı gidinin eşşek katırı incinip şu gül hatırı kırgını da silkerim yasak mı serbest vezini men eder taksim gezini bandajı gazlı bezini sargını da silkerim bana gerek mutlak ilim süt içerken yandı dilim izlemem hiç ulan bilim kurgunu da silkerim sesin titretirken arşı geçemem içinden çarşı bir bayrak satana karşı sorgunu da silkerim siler soframı çırparım civcivlere yem serperim keser sakalım kırparım yorgunu da silkerim ne mutlu ses kısılane namusuyla asılane adli tıbbı gasılane morgunu da silkerim hal bilmiyor tuzu kuru inmez ona hakkın nuru suların var berrak duru durgunu da silkerim fakirem bilmedim cukka giymenem başıma takka böyle bir hakikat hakka vurgunu da silkerim.. silkmek: dalda ki meyvaları sırık yardımı ile çırpma indirme işi.. ................... gelin canlar.. ön yargı denen zinciri kırmasın da bir olalım ballı yenecek inciri hurmasın da bir olalım bir olalım iri olak sağlıklı ve diri olak hasımların çekip kulak burmasın da bir olalım yalnızca diri sağları uz eder viran bağları ferhat misali dağları yarmasın da bir olalım ardın da soy ile nesep şimdi eli kanlı kasap gereksin şahsına hesap sormasın da bir olalım tek ise adam semizi tez çürür yükten omuzu tutulmaz dağın domuzu yormasın da bir olalım sana yakın ise o kul hemen git yanına sokul giyindiği mektep okul formasın da bir olalım atasöz kulakta küpe huyuna bak bakma tipe göğüsleyip biz bu ipe varmasın da bir olalım helal emmeli sütünü insan olanın bütünü şu yaraya bu tütünü sarmasın da bir olalım selam sağı sollarına al beni de kollarına sıra sıra yollarına durmasın da bir olalım fakirem el bizi dişler veyahut ısırıp şişler bir arada hayal düşler kurmasın da bir olalım.. ......... Share this post Link to post Share on other sites