Y.D. 0 Report post Posted September 28, 2007 Gurbet nedir bilir misiniz? GURBET NEDİR BİLİR MİSİNİZ? Ben bilmezdim önceleri. Gurbet bazen şarkı ismiydi benim için Şarkılarda türkülerde duyardım Bazense bir yaşlının gözyaşlarıyla derince ahh çektikten sonra yakıcı bir şekilde ağzından çıkan kelimeydi Neydi gurbet? Hayal mi... Gerçek mi? Yiyecek mi.. İçecek mi? Neydi gurbet? Çekilmesi gereken çile mi? Zamanla öğrendim ki gurbet tarif edilemezmiş,yaşanırmış Gönlünde yer verdiklerinden ayrılınca ortaya çıkarmış gurbet Uzakta yaban ellerde her baktığın yüzde anayı, babayı; yari yareni görmekmiş: Memleketi hatırladıkça içinin yanmasıymış Gurbet acı çekmekmiş… Çektikçe yanmak yandıkça kavrulmakmış Share this post Link to post Share on other sites
eda 6 Report post Posted June 15, 2008 nekadar güzel yazmışsın kardeşim Rabbim razı olsun. Share this post Link to post Share on other sites
buyukdogu 529 Report post Posted June 16, 2008 Vuslat değildir.. Share this post Link to post Share on other sites