YENIMGUSIM 1 Report post Posted February 21, 2008 Efendim günümüzde namaz ihmali, bir çok müslümanda kanayan bir yara olduğu gerçeğini kimse reddedemez..O yüzden bizde de naçizane" bir çalışma başlatalım" düşüncesi oluştu..Amaç burada birbirimize destek olmak, dürtüklemek ve de hatırlatmak..Çalışmamız hayırlara vesile olur inşallah.. Kampanya şartları.. 1-Msn sohbetlerini kampanyamıza vesile yapabiliriz..nasıl mı...namaza kalkacağız mesela,diyelim ki "ben namaza kalkıyorum,sen vakit namazını kıldın mı "diye soralım..eğer kılmadıysa "hadi geçirme sende kalk kıl diyebilelim"(hatta iletilerimize bile ekleyebiliriz)..burada emri bil maruf emrini eda ettiğimizi ve sevap kazandığımızı unutmayalım..bunu evlerimiz ve diğer çevremizde de yapalım inşallah.. 2-Bu konuyu sürekli portaldan geçirelim..Nasıl mı??güncelleme kelimemiz sabit olacak.."vakit namazını kıldın mı "şeklinde..ve bunu sadece namaz kılanların sorma yetkisi olacak..işte size çok önemli ve çok sevaplı basit bir çalışma.. 3-Bu soruyu sormadan önce namazla ilgili ayet ,hadis,özlü söz,resim,kısa bilgilerle destekleyebiliriz..hatta namazla ilgili çarpıcı anılarımızı bile ekleyebiliriz inşallah..tabii sadece namaz kılanlar..lütfen diğerleri yazı yazmasın..sadece suçlu suçlu okusun.. 4-Bu kampanyayı elimizden geldiğince tüm nete yayalım inşallah..bunun için de, herkes üye olduğu foruma bu konuyu alıntılayıp eklerse büyük bir çalışma başlatacağımızı düşünüyorum inşallah.. 5- Namazla ilgili uzun yazılara rastladığımızda bu konuya ekleyebiliriz ...ama tüm yazıyı değil de içinden önemli yerleri 1 ya da 2 paragraf kadar alıntılayabiliriz ya da linkini verebiliriz.. İnşaallah bu kampanya hayırlara vesile olur..sizlerde kampanyamızı fikirlerinizle destekleyebilirsiniz.. HEPİNİZ ALLAH'A EMANET OLUN... vakit Namazını Kıldınız Mı ??? Share this post Link to post Share on other sites
kopzan 8 Report post Posted February 21, 2008 EYVALLAH KARDEŞİM..İSTEĞİN BİR DUADIR..ALLAH KABUL EYLESİN..VAZİFEMİ YAPTIM DA GELDİM..YÜZÜMÜN AK OLMASI UMUDUYLA GELDİM..NAMAZ...GÜNÜ YAŞAYIP,TAMAMLADIĞIMIN TEK İSPATI...ALLAH HERKESE NASİP ETSİN VE DEVAMINI DA..İNSAN OLMAK..BUNLARI BURDA DİLE GETİRMEK DOĞRU MU BILMIYORUM AMA YANLIŞ YOLA SAPMADAN DOĞRU ANLAŞILIR ÜMİDİ İLE... Share this post Link to post Share on other sites
yunuscoskun 4 Report post Posted February 23, 2008 aleyküm selam bu taktiği uygulayacağım zaten evimde ezan programı kullanmaktayım her namazdan 20 dk önce uyarı veriyor sonra namaz vakti girince beni medine ezanı ile uyarıyor ve bir ayet-i kelime çıkıyor '' belli vakitlerde namaz kılmak tüm müminlere farz kılınmıştır '' böyle programları bulmak zor değil bu program sayesinde bilgisayara dalsanız bile bir anda namazı hatırlarsınız namaz vakti programı diye ararsanız rahatlıla bulursunuz istediğiniz şekilde sizi uyarıyor kaç dakika önceden isterseniz... bu hatırlatmayı yapandan da allah razı olsun.. Share this post Link to post Share on other sites
metamorfoz 1 Report post Posted January 19, 2009 Daüssıla'nın namaz ile ilgili açtığı başlıkla alakalı daha önce yapılan bi çalışmayı gündeme getirmek istedim...İnşallah daüssıla nın çalışmalarına yardımcı olur :crying_anim: Allah muhakkak razıdır... :) Share this post Link to post Share on other sites