Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
YENIMGUSIM

Memleketimden "İslam" Manzaraları

Recommended Posts

spacer.gif

Elif, Lâm, Mîm.İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? (Ankebut 1-2)

 

Elhamdülillah müslümanız

 

Neyiniz var, nasıl hüküm veriyorsunuz? Yoksa size ait bir kitap var da onda mı okuyorsunuz? O kitapta, "beğendiğiniz her şey sizindir" diye mi yazılı? Yoksa, "ne hükmederseniz mutlaka sizindir" diye sizin lehinize olarak tarafımızdan verilmiş, kıyamet gününe kadar geçerli kesin sözler mi var ? (kalem 36-39)

 

Laiklik zaten islamda vardır.Anayasal hukuk devletinde yaşıyoruz.

 

Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.(tevbe 29)

 

Bu kadar da fanatik olmamak lazım.Amentüde müttefiğiz.

 

O öyle bir Allah'dır ki, Resulünü hidayetle ve hak dinle bütün dinlere üstün kılmak için göndermiştir. Müşrikler hoşlanmasalar da.(tevbe 33)

 

O din, bu din ne fark eder.Hepsi aynı kapıya çıkar sonuçta.

 

Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir ? (maide 50)

 

Aslında yasalarımız çok güzel ama uygulanmıyor !

 

Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa ikiyüze galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kâfirlerden bin kişiye galip gelirler.(enfal 65)

 

Duygusal düşünmemek , gerçekçi olmak lazım…!

 

Allah’ın indirdikleri ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir (Maide 44)

 

Bu sloganlarla bir yere varılmaz !

 

Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir (Bakara 178)

 

Kanun var nizam var bu memlekette.Kısas mı ? Hangi çağda yaşıyoruz !

 

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının, ona yaklaşmaya vesile arayın ve onun yolunda cihad edin ki kurtuluşa eresiniz.

 

İsteyen laik devlette de kurtuluşa erer yeter ki kalbi temiz olsun !

 

Allah'a ve ahiret gününe inanırlar, iyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirmeye çalışırlar, hayır işlerinde de birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar iyi insanlardandır. ( Ali İmran 114 )

 

Her koyun kendi bacağından asılır !

 

Savaş, hoşunuza gitmese de üzerinize yazıldı. Gerçi o size hoş gelmez, fakat olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır. Olur ki, siz birşeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (bakara 216)

 

Ya sev ya terk et !

 

Allah sizi, ancak sizinle din hakkında savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için yardım eden kimselere dost olmaktan men eder. Kim onlarla dost olursa işte zalimler onlardır. (mümtehine 9 )

 

 

Arabistana gitsinler !

 

Benden korkun ve Benim ayetlerimi birkaç paraya değişmeyin! Ey hakimler, her kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hüküm vermezse, onlar kafirlerin ta kendileridir (Maide 44)

 

Ey iman edenler, eğer kafirlere itaat edecek olursanız, sizleri tersine çevirirler de öyle bir inkılaba uğrarsınız ki, bütün hüsran içinde kalırsınız. (Al-i imran 149)

 

Yine derler ki: "Ey Rabbimiz, doğrusu biz, beylerimize ve büyüklerimize itaat ettik de bizi yanlış yola götürdüler. (Ahzab67)

 

 

Devlet büyüklerimize itaat etmemiz gerekir !

 

Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Şu halde içinizde böyle yapanlar sonuçta dünya hayatında rüsvaylıktan başka ne kazanırlar? Kıyamet günü de en şiddetli azaba kakılırlar. Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir. (Bakara 85 )

 

Türküz-Müslümanız-Atatürkçüyüz !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ey iman edenler, eğer kafirlere itaat edecek olursanız, sizleri tersine çevirirler de öyle bir inkılaba uğrarsınız ki, bütün hüsran içinde kalırsınız. (Al-i imran 149)

 

şu anki halimizi açıklayan ayet-i kelime budur işte başka söze gerek yok...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...