Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
adles

Sezai Karakoç Sempozyumu Yarın...

Recommended Posts

Sezai Karakoç Sempozyumu yarın

 

 

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şair ve Düşünür Sezai Karakoç' başlıklı sempozyum yarın saat 10.00'da Barcelo Topkapı Eresin Otel'de gerçekleştirilecek.

 

Karakoç'la ilgili çalışmalarıyla bilinen önemli isimlerin katılacağı beş oturumda ana hatlarıyla, şair ve düşünce adamı Karakoç ve Diriliş akımı, İkinci Yeni'deki konumu, medeniyet tasavvuru ve gelenekle ilgisi değerlendirilecek.

 

Sempozyumda Ömer Erdem'in 'Sezai Karakoç: Aşkın Aşkınlığı', Turan Karataş'ın 'Bir Entelektüelin Portresi', Haydar Ergülen'in 'Sezai Karakoç ve İkinci Yeni', M. Fatih Andı'nın 'Karakoç ve Şehir', Sadık Yalsızuçanlar'ın 'İrfanî Gelenek ve Sezai Karakoç' tebliğleri gibi birçok tebliğ de katılımcılarla paylaşılacak.

 

Saat 10.00'da başlayıp 18.30'a kadar devam edecek sempozyumda ayrıca sunulan tebliğler kitap halinde şairin bir kitabı ile katılımcılara sunulacak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bazen İstanbul'da yaşamadığım için hayıflanırım; sırf böyle etkinliklerden mahrum kaldığım ve böylesi etkinliğe sebeb olan kişilerden de istifade edemediğim için.

 

Üstad Karakoç'la alakalı pek çok sempozyumlar yapıldı, önemli edebiyatçılar ve düşünürler konuştu/anlattı onu ve fikirlerini. Bunlar çok ciddi faaliyetler benim açımdan. Tabi Üstad Karakoç'un benim kişiliğimdeki ve ruh dünyamdaki yerinin bunda çok payı var.

 

Gidilmesini muhakkak tavsiye ederim. İstanbul'da olanlara/bulunanlara nacizane tavsiyemdir.

 

İlaveten: adles kardeşimin Üstad Karakoç'a olan muhabbetinin gittikçe arttığını da görüyorum smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...