ebruli 0 Report post Posted January 11, 2009 İSTERDİM Küçükken düşlerim vardı benim, Doyasıya oynamak isterdim Gündüzler hiç bitmesin Evden kimse çağırmasın bizi... Günler geçmesin,bu rüya hiç bitmesin isterdim, Her an, her dakika özgür olmak isterdim; Tıpkı kuşlar gibi... Güneşe karşı koymak isterdim O çıkınca daha da olgunlaşmak Ve,kışın en büyük kardan adamı ben yapmak isterdim Kara ve soğuğa aldırış etmeden; Kardelen edasıyla... Gerçekleştirmek isterdim düşlerimi Doğruyu bilmesemde,haklı hep ben olmak isterdim Üstümü kirletip,koşa koşa eve gitmek isterdim. Yakan top oynamalı Ve yenen takım benimki olmalıydı Saklambaçta en kuytu yerlere ben saklanmalıydım Yağan yağmurda ıslanmak Toprak kokusunu içime çekmek Ve sonrasında çıkan gökkuşağında yürümek isterdim Elma şekeri yemek Atlı karıncaya binmek isterdim Sevinçle gittiğim okuldan,ayrılmanın hüznünü yaşamalıydım. Yeşilin en koyusuna bakmayı Çiçak toplamayı,kırlarda gezinmeyi isterdim Büyümeyi düşünmemek Hayattan bir haber olarak yaşamayı isterdim Ama ne kadar istesemde Düşlerim geride kaldı Artık umutlarım var benim;gelecek aydınlık karanlık geçmişe inat Ağlamalarım şimdi yerini gülmelere bırakıyor, Herbir gözyaşı tebessüme dönüşüyor Karamsarlığın hüznü, umudun hüznüne dönüşüyor Artık yağmur yağarken içim kararmıyor Mevsim rüzgarlalrının tadının çıkarıyorum Yaprakların sararmasını değil Yeniden yeşereceği günleri düşünüyorum Yoklukta kaybolmak yerine Şimdi yoklukta hayat buluyorum Ben hayattan geçmişi çıkarmış Hayatla geleceği toplamış olarak yaşıyorum Bugün ise hayallerim geçmişte kalmışken Umutlarım da yeşermiyor Ben elinden tutup kaldırmaya çalıştıkça Tökezlemeyle karşılaşıyorum Bardağın dolusunu değil Boş kısmın görmeye devam ediyorum Gene eskiye döndüm Hayat buluyorum dediğim yokluktan Sonsuzluğa uzanıp,son hıçkırık sesiyle kayboluyorum Tek yapabildiğim şey; Tebessüme hasret Acıyla kardeş Her şeye rağmen Yaşamak... Share this post Link to post Share on other sites
furkan-NFK 4 Report post Posted January 11, 2009 çok güzel olmuş yüreğiniize sağlık Share this post Link to post Share on other sites
ebruli 0 Report post Posted January 11, 2009 çok güzel olmuş yüreğiniize sağlık teşekkür ederim...şimdilik çırak bile sayılmam...inşlh daha güzel yazdığım günler gelir... Share this post Link to post Share on other sites
dinmiyorsızım 0 Report post Posted January 11, 2009 ebruli kardeşim yine gönlüne sağlık güzel olmuş özgün,serbest bir şiir Share this post Link to post Share on other sites
ebruli 0 Report post Posted January 12, 2009 ebruli kardeşim yine gönlüne sağlık güzel olmuş özgün,serbest bir şiir tşkkr ederim...yine derken bu benm paylaştığım ilk şiirimde :crying_anim: Share this post Link to post Share on other sites
Muvazene 190 Report post Posted January 12, 2009 Evet, bu paylaştığınız ilk şiir. Lakin dinmiyorsızım rumuzlu üyemiz daha önceden kendi yazdığı bir dörtlüğün tamamlanamayan dördüncü mısrası için yardım istediğinde ve siz de yardımına yetiştiğinizde o başlıkta da "gönlüne sağlık" demişti. O yüzdendir ki bu şiiriniz üzerine de gönlüne sağlık derken, 'yine' kelimesini kullanmak onun en doğal hakkı :crying_anim: Tabi bu açıklamayı üyemiz kendisi de yapabilirdi ama sizi gözü yaşlı görünce bir an önce el atayım dedim.. Bu arada şiirinizden saflık ve berraklık tüten çocuk ruhunun yüreklere ayar çeken, gönülleri incelten tınısını hissetmek ne hoş.. Yüreğinize sağlık. Share this post Link to post Share on other sites
ebruli 0 Report post Posted January 12, 2009 Evet, bu paylaştığınız ilk şiir. Lakin dinmiyorsızım rumuzlu üyemiz daha önceden kendi yazdığı bir dörtlüğün tamamlanamayan dördüncü mısrası için yardım istediğinde ve siz de yardımına yetiştiğinizde o başlıkta da "gönlüne sağlık" demişti. O yüzdendir ki bu şiiriniz üzerine de gönlüne sağlık derken, 'yine' kelimesini kullanmak onun en doğal hakkı :crying_anim: Tabi bu açıklamayı üyemiz kendisi de yapabilirdi ama sizi gözü yaşlı görünce bir an önce el atayım dedim.. Bu arada şiirinizden saflık ve berraklık tüten çocuk ruhunun yüreklere ayar çeken, gönülleri incelten tınısını hissetmek ne hoş.. Yüreğinize sağlık. öncelkle yorum için tşkr ederim... diğer dörtlükteki yorumu görmemiştim buraya yazdığımda..daha sonra anladım kelimenin kullanılma nedenini :) yinede açıklama için teşkkr ederim..selametle... Share this post Link to post Share on other sites
ebruli 0 Report post Posted January 12, 2009 KAYIP RÜYA Düşünemiyorum hiçbir şeyi Yokluğu, varlığı, sevinci ve hüznü Duygularım karmakarışık Ne yapsam bilmiyorum Yıldızlara bağladım umudumu Denize anlattım derdimi Gökyüzüne bıraktım hasretimi Ve baharla paylaştım sevincimi Gidişler ve dönüşler vardı hayatımda El sallayarak üzüldüğüm El öperek sevindiğim Ve tekrar gitme üzüntüsüyle yaşadığım Hayat işte… Her defasında bir tünele giriyoruz Sonu belli değil Her yeni ışık gördük deyişimizde Hoyrat bir rüzgar ışık huzmesini alıp götürüyor Gülmek ufukta yok şimdi Ağlamak ise her an yanıbaşımızda Birde rüyalarım vardı benim İsteklerime sadece onlarda kavuştuğum… Kendimi bulduğum yer Ve hissettiğim en güzel şey… Şimdi her şeyi bıraktım aramaktayım Yalnızlığa inat yaşamaktayım Gündüze inat gecelerdeyim Ben kaybettiğim rüyamın peşindeyim… ebruli Share this post Link to post Share on other sites
ebruli 0 Report post Posted February 5, 2009 UMUT KIVILCIMI Neden bırakmaz kafanı kurcalar sorular? Bu tüneller hep çıkışsız mıdır? Neden hep aynı kişiler için dönüp durur şans? Diğerlerinin mutlu olmaya hakkı yok mu? Neden masallar mutlu sonla biterken kibritçi kızlar mutlu olamazlar? Neden bizim hayatımızda uyuyan güzel sonları yaşanmaz? Herkes güller içinde gezerken neden dikenler sadece bize batar? Ama biliyorum yıldızlar bir gün mutlaka benim içinde kayacak. Bir dilek de benim için gerçekleşecek. Güneş doğarken bende gülümseyebileceğim. Belki de çok yakın bu günler. Kardelen edasıyla karların altından çıkmaya, yeni bir filiz gibi toprağı yarmaya başlayacağım. Ve o gün geldiğinde pembeyi masallarda değil, kendi dünyamda yaşayacağım. Bütün olumsuzluklara göğüs germe zaferimi kutlamanın sevincini yaşayacağım. Biliyorum ki o gün geldiğinde tüm kilitler kendiliğinden açılacak. Kimsenin ağlamadığı zamanlarda ağlarken ben, herkesle birlikte güleceğim. Gelecek mutlu günlere kanat açıp tüm maviliklere uçacağım. Gökkuşağı süzülürken saman yolunda; onunla dans etmenin tadına varacağım. Gözyaşı görürsem bir yanakta melek olup silmeye koşacağım. Değirmen gibi hiç durmayacağım. Kendimi boşaltıp yeni hayallerle dolduracağım. Hayallerimin emekleyişini izleyip yürüdüğü günü bekleyeceğim. Ve o gün geldiğinde ben eski günlere büyük bir çelme takacağım... Share this post Link to post Share on other sites
furkan-NFK 4 Report post Posted February 5, 2009 tebrikler şiirin yanında yazılarınızı da bekliyoruz artık Share this post Link to post Share on other sites