Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Tonyukuk

Bir Tespit....(siz Ne Dersiniz Buna Dair?)

Recommended Posts

Sahaflarda Üstad'ın kitaplarının-genellikle- bulunmaması O'nun değerliliğine delalet değil midir?

Yani Üstad'ın kitaplarına sahip olan kimselerin onu satmaması...

Share this post


Link to post
Share on other sites

selamlar,

 

tonyukuk kardes,sen olaya cok farkli bir gozle bakmissin,hani haksiz da degilsin.ama su da bi gercekki bir suru insanin ustaddan haberi yok,haberi olanlarin buyuk bir bolumu,ustadi ustad olarak degil,necip fazil olarak biliyor ve en fazla cile kitabini alarak,onu da siirlerinin bir kismini eleyerek okuyor,ustadi da hep necip fazil olarak ve ciledeki siirleriyle taniyor.ha bide siirlerde cogu zaman mana derinliginden ziyade,kafiye ye ,baska bir tabirle onu carpmasina hayran oluyor,ve kitap asil hedefine ulasamamis oluyor.

 

ee talep olmazsa ,arz olurmu? elbetteki olmaz,bu konuda en son konustugum kitapci boyle diyor,ustadin dilinin agir oldugunu ancak 5-10 kitabinin cok revacta oldugunu filan soyluyor.bu nedenle oyle kuytu bi yerde 5-10 ustad kitabi bulundurmak,onun icin gorevinin ,isinin hakkini vermeye yetiyor.(bir baska etken ise,ustad in arkasinda saglam bir dernek,kurulus,holding vs olmamasi.mesela nazim hikmet boylemi sizce,aslaaa)

 

ama insallah gun gelecek,tv ler canli yayinda ustadi konusacak,hakkinda bir suru tartisma yapilacak,15-20 den fazla ustad dergisi ayni zamanda,standlarda boy gosterecek.derneklerse cabasi.

 

ve bir gazete...bizlerin kismen ustad asigi insanlarin cikardigi,ciplak nesriyat yapmayan,haberi oldugu gibi sunan,eski basim gazetelere sekil yonuyle benzeyen,yarisi edebiyat yarisi haber olan bir gazete...okuyucu onu actiginda icini hzuur dolduran,buram buran edebiyat kokan,atmaya kiyilamayan bir gazete...

 

derken bu girisimler buyuyecek,cogalacak; buyuk doguyu doguracak,hayat ufleyecek.iste o zaman,ustad kabrinde belki de bunun huzurunu duyarak,okunun hedefe vardiginin heyacanini duyarak oylece,meleklerle koyun koyuna uyuyacak.

 

INSALLAH.

 

selam ve muhabbetle

Share this post


Link to post
Share on other sites

teşekkür ederim abi yorumunuz için.Öğrenci olmam ve üstadın eser sayısının çokluğundan ötürü sahafları tercih ediyorum;ama sahaflarda da durum bu :pc:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebebi Türkiyede kitap okuyanların çoğunun entel-dantel Doğu Kültürünü hayvânî ilkel vs. olarak gören sol görüşlü hatta komunist(kimisi Kemalizmle bunu gizler) kişiler olmasıdır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bir de akıllarınca mefkûremizle solu uzlaştırmaya(!) çalışan ortada kalanlar var ya...Onlara çok acıyorum ağabey kurtla kuzuyu siyahla beyazı bir tutan ve bizi aşırı bulan şu şakın zümreyi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...