Jump to content
Necip Fazıl Kısakürek [N-F-K.com Forum]
Sign in to follow this  
kul

Kadın !

Recommended Posts

Bütün libasını soyunup,en mahrem haliyle ortalığa saçılma ve ahlakı hapseden bir özgürlük ! anlayışına sığınma hevesatı...

 

Vitrinin en önünde olma ve bütün albenisiyle kendini pazarlama gayreti...

 

Örtünün koruyucu gizeminden sıyrılıp, en özel kıvrımlarını binlerce bakışın dokunuşunda eskite eskite ,nihayet bir antika olma sevdası...!

 

Öz hanesinde bulduğu manayı,ortalık hengamesinde yitirme hezeyanı...!

 

En ulvi hissiyatın kalbine monte edilişinin teveccühüne omuz silkip,taştan bir heykelin ruhsuzluğunda hayatını idame ettirme zavallılığı...!

 

 

Günümüz kadınından bu pesperişan hali ile bilmem ki, nasıl bir istikbal nesli peyda olacaktır?

 

 

 

kul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çünkü bir Hz.Ali'nin izinden giden bir Ali daha (az'lıkta)yoktur ki;Fatıma anamızın güzelliğine peçe olsun..Hz.Ebubekir'ın güzel ahlakının devamından ne kadar nasip bilmem ki;Onun emanetini taşıyabilen bir Ayşe validemiz varolsun..Nerede bu beklentiler?beklentilerin getirdiği itaat..İradenin olmadığı yerde konuşmak işe yaramıyor malesef..Bugün ben sokağa çıkıp avazım çıktığı kadar bağırsam;bir çift kulak olmaktan öteye geçebilecek kaç tür insan çıkacak..Olmuyor efendim..Emanet almasını bilmeyen ruhlar varolmadıkça..zor..Hizmeti vazife bilip,Hak'kın rızası için koşmaya gönül bulunmadıkça zor..Yalnız gelmemişsek..yalnızlık içinde değilsek..Bir eş'de buluşabiliyorsa yürekler;bu ortak borcumuz..en azından hayal edebildiğimiz bir yarın için..İnşaallah..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...